UŽIVO! 10. DAN BARIKADA NA SEVERU KiM: Srbi traže oslobađanje uhapšenih sugrađana! Đaci ponovo u klupama 

Srbi na severu Kosova i Metohije ušli su u 10. dan protesta zbog hapšenja sunarodnika i prisustva kosovske policije na severu pokrajine.

I dalje su na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Toliko su zatvoreni i prelazi Jarinje i Brnjak, pod kontrolom kosovske policije. Osnovci se od danas vraćaju u školske klupe, dok će srednjoškolci nastaviti nastavu onlajn.

7.35 – Samoopredeljenje: Barikade na severu treba da budu uklonjene

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti održao je juče sastanak sa ograncima ovog pokreta, na kom je zaključeno da barikade na severu KiM treba da budu uklonjene.

Kako je navedeno na Fejsbuk nalogu Samoopredeljenja, u diskusiji o političkoj situaciji Severna Mitrovica i barikade bile su centralna tema.


„U diskusiji o političkoj situaciji, sever Mitrovice i barikade koje bi trebalo ukloniti imali su centralno mesto. Tamo treba da se uspostavi red i zakon. Razgovaralo se i o borbi protiv korupcije i ekonomskom rastu, novom budžetu koji je već prošao dva čitanja u Skupštini. Što se tiče organizacionih pitanja, razgovaralo se o planiranju naših aktivnosti i daljem jačanju naše organizacije u zemlji i van nje“, saopštilo je Samoopredeljenje.

Kfor je saopštio da je pojačao prisustvo na administrativnom prelazu Jarinje iz preventivnih bezbednosnih razloga.

Grupa građana protestovala je kod tog punkta na prilazu iz centralne Srbije, a kako kažu došli su da pruže podršku srpskom narodu na KiM.

Osnovci se od danas vraćaju u školske klupe, dok će srednjoškolci nastaviti nastavu onlajn.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare