UŽIVO, ARGENTINA – FRANCUSKA (16.00, SASTAVI): Svet staje zbog FINALA MUNDIJALA! Argentinci imali VELIKI PEH pred fudbalski rat!

Nakon uzbudljive četiri nedelje u Kataru, za titulu šampiona sveta od 16 časova igraće Argentina i Francuska!

Tok meča možete da pratite uživo na Kurir sportu:

Argentina – Francuska

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Taljafiko – Di Marija, De Pol, Fernandez, Mek Alister – Mesi, Alvarez. Selektor: Lionel Skaloni.

Francuska: Loris – Kounde, Varan, Upamekano, Ernandez – Grizman, Čuameni, Rabio – Dembele, Žiru, Mbape. Selektor: Didije Dešan.

Stadion: Lusail (Al Dajen), kapacitet 88.966.

Sudije: Simon Marčinjak (Poljska). Pomoćnici: Pavel Sokolnicki (Poljska), Tomaš Liskijevic (Poljska), Ismail Elfat (SAD).

Uoči utakmice:

Iker Kasiljas je poneo šampionski trofej i izneo ga na teren, a na isti su ubrzo izašli i učesnici finala.

Selektor Argentine, Lionel Skaloni, morao je u poslednjem trenutku da pravi promenu u startnoj postavi. Planirano je da utakmicu počne Markos Akunja, međutim neposredno pred finale je doživeo povredu, pa će na levom beku od prvog minuta igrati Nikolas Taljafiko.

Stadion Lusail se polako puni, za mesto na tribinama se tražila karta više, a cene kod pretprodavaca su bile paprene.
Završena je ceremonija zatvaranja Svetskog prvenstva.

Od prve utakmice između Katara i Ekvadora pa do danas, prošlo je 28 dana tokom kojih smo odgledali 63 utakmice, a na njima smo videli 166 golova.

Sve to u ovom trenutku nije bitno jer smo došli do samog kraja i utakmice važnije od svih prethodnih zajedno.

Između ostalih javnih ličnosti i ljudi iz sveta sporta, finale će uživo gledati i Novak Đoković koji je uživao u društvu Juseina Bolta, a sudeći po kladionicama Francuska i Argentina imaju jednake šanse za pobedu, a izvesno je samo da će u svakom slučaju jedna reprezentacija treći put u istoriji slaviti titulu prvaka sveta.

Francuzi su bili prvaci 1998. i 2018. godine i na stadionu Lusail imaju priliku da postanu prva ekipa posle 60 godina, a tek treća u istoriji koja je odbranila osvajanje Svetskog prvenstva.

Sa druge strane, Argentina je bila prvak sveta 1978. i 1986. godine, a fanatični Argentinci se nadaju da će Lionel Mesi iskoristiti poslednju priliku da postane šampion sveta.

Upravo u Mesija će se uzdati navijači južnoameričkog predstavnika u borbi za trofej. On je na šest utakmica u Kataru postigao pet golova uz tri asistencije, a golgeterski ga prati Hulijan Alvarez sa četiri golova.

Francusku su svojim majstorijama i golovima vodili Kilijan Mbape sa pet pogodaka i dve asistencije i Olivije Žiru koji je četiri puta tresao mrežu protivnika.

„Trikolori“ su grupnu fazu na prvom mestu sa šest bodova, a iza sebe su ostavili Australiju, Tunis i Dansku. Usledila je rutinska pobeda protiv Poljske u polufinalu, a zatim jedna od najboljih utakmica na ovogodišnjem Mundijalu – četvrtfinale protiv Engleske i pobeda rezultatom 2:1. U polufinalu je „pao“ Maroko.

Argentina je prvenstvo počela šokantnim porazom protiv Saudijske Arabije, ali je pobedama protiv Meksika i Poljske obezbedila prvo mesto. U osmini finala „Gaučosi“ bili bolje od Australije, Holandije (posle jedanaesteraca) i Hrvatske u polufinalu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare