PONUDILI SMO SVETU FORMULU MIRA: Ovo je poruka za koju je Zelenski želeo da bude emitovana pre finala Svetskog prvenstva 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u nedelju je predložio održavanje globalnog mirovnog samita ove zime, u video poruci za koju se Kijev nadao da će biti emitovana uoči finala Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, iako se činilo da je malo verovatno da će FIFA to dozvoliti.

U petak je objavljeno da je Zelenski zatražio od upravnog tela svetskog fudbala FIFA da mu dozvoli da podeli poruku mira pre finala.

„Ponudili smo svetu formulu mira. Apsolutno pošteno. Ponudili smo to jer nema šampiona u ratu, ne može biti nerešenog“, rekao je Zelenski u video poruci koju je objavio njegov kabinet.

„Najavljujem inicijativu za održavanje Globalnog samita formule mira ove zime. Samit za ujedinjenje svih nacija sveta oko cilja globalnog mira. Tribine na stadionu postaju prazne posle meča, a posle rata gradovi ostaju prazni“, rekao je on, prenosi Gardijan.

Zelenski je želeo da se pojavi putem video veze pre nego što počne utakmica u kojoj se Argentina bori protiv branioca titule Francuske na stadionu Lusail u Dohi u finalu sa očekivanom globalnom publikom od stotina miliona, saopšteno je.

FIFA nije odgovorila na ponovljene zahteve za komentar.

Pomoćnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je na Tviteru da FIFA „pokazuje nerazumevanje katastrofe u koju Ruska federacija uvlači svet započinjanjem rata u Ukrajini“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare