VUČIĆ NA KONGRESU SPS: Nećemo vam dati Srbiju nikada na svetu! Kažu da Priština deeskalirala stvari a oni hapse naše ljude

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas Prištini i svima drugima da im država Srbija neće biti data na tacni, onako kako bi oni to voleli, kao i da Srbija pripada svom narodu.

– Moramo da sačuvamo državu, uspećemo u privlačenju investicija, ali moramo da sačuvamo državu. Kažu zapadni partneri da je Priština deeskalirala stvari tako što su pomerili izbori, a oni pre toga upali na sever, hapse ljude naše, policajce – naveo je Vučić.

– Nećemo vam dati Srbiju nikada na svetu. Ne mogu više da trpim taj bezobrazluk, hapse ljude, ne daju lekove, a onda se žale što neko po zakonu čeka sat ili dva na administrativnom prelazu. Moramo da budemo još snažniji, jači, ujedinjeni, zato je bitna saradnja sa SPS. Hvala Dačiću jer smo sprovodili reforme, sada i penzioneri iako ne žive kao bubreg u loju, imaju sigurnost, znaju da će biti povećanja, takođe i plata – rekao je Vučić i na kraju naglasio da neće biti novog pogroma Srba.

– Veliki pozdrav našem narodu na Kosovu i Metohiji – zaključio je Vučić.

Kaže da je prethodnih dana moglo da se vidi puno nelogočnosti po pitanju dešavanja na KiM.

– Kažu ovi naši zapadni prijatelji i partneri, evo Priština je deeskalirala sukob pošto su odložili izbore, a samo 15 sati pre toga došli sa dugim cevima da zauzimaju četiri prostorije opštinskih izbornih komisija na severu KiM. Šta, nisu znali 15 sati ranije šta će da urade – ukazao je Vučić.

On je istakao da hapse i maltretiraju Srbe, „i još kažu kako rade na deesklaciji“.

– I onda ujutru uhapse Srđana Trajkovića optužujući ga navodno za ratne zločine, iako je gotovo devet godina radio u kosovskoj policiji i sada se ne javlja porodici i ne dobija lekove. Juče ceo dan zovu, nema stranca koji nije pozvao i rekao: strašna greška i veliko rušenje demokratije, to što je Kurtijeva savetnica ili neko ko zastupa njihove interese, a ne interese svoje zemlje i svog naroda, čekala na adminsitraivnom aprelazu dva sata – rekao je Vučić, prenosi Kurir.

Zamislite, kaže, „te strašne torture, i onda shvatite da iza svega toga, iza tih 0,1 ili 0,5 odsto stoje oni koji žele da Srbi i građani Srbije budu takvi koji će državu Srbiju da im daju na tacni“.

– Nećemo vam dati državu Srbiju ni za šta na svetu, ne sanjajte to nikada je nećete dobiti, država Srbija pripada njenim građanima i ovom narodu – poručio je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare