PUTIN IZNENADA POSETIO KOMANDU RUSKE VOJSKE ZA RAT U UKRAJINI: Drugovi oficiri, želeo bih da čujem vaše predloge za akcije! VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku u sedištu rodova vojske uključenih u specijalnu operaciju u Ukrajini izrazio spremnost da sasluša predloge za hitne i srednjoročne akcije u okviru NMD.

„Drugovi oficiri, danas ćemo saslušati komandante na svakom operativnom pravcu i želeo bih da čujem vaše predloge u vezi sa našim neposrednim i srednjoročnim delovanjem“, rekao je šef države.

Prethodno je portparol predsednika Dmitrij Peskov rekao da se Putin upoznao sa radom zajedničkog štaba vojnih rodova uključenih u specijalnu operaciju. Šef države je tokom petka radio u štabu, saslušao izveštaj o napretku specijalne operacije, a održao je i konferenciju i odvojene sastanke sa komandantima.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu specijalnu operaciju u Ukrajini . Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema rečima predsednika, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare