PAKAO KOD FRANCUZA PRED FINALE MUNDIJALA! Dešan se oglasio uoči obračuna sa Argentinom, sa svitom stiže i Makron

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je uoči finalne utakmice protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru da njegovi igrači preduzimaju maksimalne mere da se zaštite od virusa koji kruži u njihovim redovima.

„Rano jutros sam ih obišao i svi su igrači spavali. Snalazimo se najbolje moguće“, rekao je Dešan.

Prehlađeni fudbaleri Kingsli Koman, Ibrahima Konate i Rafael Varan nisu u petak učestvovali na kolektivnom treningu da bi bili pošteđeni od napora.

„Neću da ulazim u detalje. Trudimo se da preduzmemo što je moguće više mera predostrožnosti, da se prilagodimo, da se nosimo sa tim, a da ne preteramo, na ovaj ili onaj način“, dodao je francuski selektor.

Virus je prvo pogodio Dajoa Upamekana, zatim Adrijena Rabioa, kao i članove osoblja. Simptomi su povišena temperatura, bolovi u stomaku i glavobolja.

Preduzete su i sanitarne mere u hotelu gde je odsela francuska reprezentacija. Pojedini igrači su izolovani. Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kao organizator takmičenja nije uvela testove protiv korona virusa.

„Nikada nismo spremni za ovakve stvari, ali pokušavamo da se pripremimo na najbolji način. Ali je tu koncentracija i uzbudjenje koje čovek može da oseti pred finale Svetskog prvenstva“, rekao je kapiten Igo Loris.

Francuska, branilac titule će sutra od 16.00 igrati protiv Argentine na stadionu Lusail.

Francuski predsednik Emanuel Makron danas posle podne putuje u Katar sa suprugom Brižit (Brigitte) i nekoliko fudbalera da bi sutra od 16.00 svi zajedno bodrili svoju reprezentaciju na finalnoj utakmici protiv Argentine na Svetskom prvenstvu u Kataru, saopštila je Jelisejska palata.

Makron sa sobom vodi fudbalera Kristofera Nkunkua (Christopher) koji zbog povrede nije mogao da učestvuje na Mundijalu, kao i Alena Žiresa (Alain Girese), Brunoa Šejrua (Cheyrou), i sudiju Stefani Frapar (Stephanie Frappart).

Putuju i šampion u boksu Brahim Aslum (Asloum) i šampion u džudou Tedi Riner (Teddy), kao i ministarka sporta Ameli Udea-Kastera (Amelie Oudea-Castera).

Makron drugi put putuje u Dohu. Bio je u Kataru da bodri Francuze na polufinalnoj utakmici u sredu protiv Maroka.

Opozicija u Francuskoj kritikovala je Makronovo prvo putovanje u Katar koji je bio na meti kritika zbog pitanja poštovanja ljudskih prava.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare