DAČIĆ OSTAJE NA ČELU SOCIJALISTA: Mi smo čelični stub državnog i nacionalnog jedinstva, sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta 

Dosadašnji predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ostaje na čelu stranke.

To je jednoglasno odlučeno na današnjem Kongresu SPS-a od strane oko 3.000 delegata socijalista. Dačić je poručio da je SPS čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa, a da je politika Socijalističke partije Srbije usmerena na dve centralne teme. Na prvom mestu Republiku Srbiju, a na drugom ono što je i moto SPS-a – jedinstvo i političku stabilnost države.

Dačić je istakao da su u Srbiji prioritet jedinstvo i politička stabilnost te da bez toga „nema ničega“ i podsetio da socijalisti daju punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za nacionalne i državne interese.
– Niko ne ispunjava međunarodne sporazume koje smo potpisali. Njima se može da imaju dvostruke pristupe, a mi smo uvek govorili da želimo da vodimo balansiranu spoljnu politiku, da probamo da ostvarimo nova prijateljstva, da negujemo stara, naročito sa prijateljima kao što su Rusija, Kina i svi drugi, ali i da nađemo zajednički jezik sa svima koji imaju važnu ulogu na međunarodnoj sceni – dodao je predsednik SPS-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je današnjem Kongresu SPS-a. Vučić je poručio da računa na SPS u budućnosti i da je u poslednjih 10 godina mnogo urađeno što „sigurno ne bi bilo lako bez Socijalističke partije Srbije“ te da je upravo iz tog razloga važno jedinstvo kada su političke stranke u pitanju.

Pored predsednika Republike Srbije, socijaliste je na Kongresu podržao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Dačić je poručio da socijalisti Dodiku pružaju apsolutnu podršku u očuvanju državnog i nacionalnog interesa kada je u pitanju srpski narod.

– To je poruka i za Vučića i za Dodika i celu Srbiju. Računajte na nas. Mi smo čelični stub državnog i nacionalnog jedinstva u Srbiji. Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta – zaključio je Dačić i zahvalio svim koalicionim partnerima na jedinstvenoj politici.

Na Kongresu Socijalističke partije Srbije izabran je predsednik stranke, članovi Glavnog odbora SPS, članovi Statutarne komisije SPS i članovi Nadzornog odbora SPS.

Ivici Dačiću je ovo peti mandat na čelu partije.

Počasni gosti Kongresa bili su i ambasadori Kine i Rusije u Srbiji i predstavnici bratskih političkih partija iz regiona dok se putem video linka prisutnima obratio i Aleksis Cipras, predsednik koalicije SIRIZA.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare