Petković: Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju!

Srbi na severu Kosova i Metohije i dalje su na barikadama. Sedmi dan protestuju zbog hapšenja svojih sunarodnika, a sinoć je u Bošnjačkoj mahali uhapšen i Slađan Trajković, jedan od pripadnika tzv. kosovske policije koji su napustili službu.

Supruga uhapšenog rekla je da ga navodno terete za ratni zločin.

Petković: Kako to da se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije?!

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković rekao je novo hapšenje pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije, piše Kurir.

„Novo hapšenje i to bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića na KiM pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju! Kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije a nisu postojali dok su bili deo kosovskog sistema“, napisao je Petković.

Vlada Srbije je donela odluku da se Kforu uputi zahtev, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, za povratak srpske vojske i policije na KiM. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao i da Kfor neće prihvatiti zahtev Srbije.

Građani su i dalje na barikadama u nastojanju da, kako kažu skrenu pažnju na svoje probleme koji traju mesecima, a eskalirali su u novu fazu krize hapšenjem Miljana Adžića i Dejana Pantića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare