Ministar Gašić obišao žandarmeriju: Nećemo dozvoliti ugnjetavanje našeg naroda

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno, ali je i dalje napeto. Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama.

Policija tzv. Kosova ne dozvoljava prelaz preko Jarinja i Brnjaka. Krizni štab u Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni. Navode da prisustvo specijalnih jedinica na severu ne doprinosi stabilizaciji prilika.

Ministar Gašić: Nećemo dozvoliti ugnjetavanje našeg naroda

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić obišao je sinoć bazu niškog Odreda Žandarmerije u Aleksincu i uverio se u borbenu gotovost i spremnost pripadnika ove jedinice.

„Pripadnici Žandarmerije, i vi i ja zakleli smo se na Ustavu Republike Srbije da ćemo štititi ustavni poredak i teritorijalni integritet Srbije. Nećemo dozvoliti da Kurtijevi teroristi ugnjetavaju naš narod, maltretiraju ga i hapse. Živela Srbija!“, poručio je Gašić.

Kako se navodi u saopštenju MUP, prilikom obilaska baze, ministar je u razgovoru sa pripadnicima Žandarmerije istakao njihovu posvećenost i predanost zaštiti Republike Srbije i svih njenih građana, prenosi Kurir.

Gašić je naglasio da će državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem, učiniti sve da sačuva mir i stabilnost.

Radun: Izjava da ne znaju gde je Dejan Pantić dokaz da Euleks ne kontroliše situaciju

Ono što je juče posle razgovora sa predsednikom Srbije izjavio specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar ima malo veću težinu nego što govore emisari EU, smatra politički analitičar Branko Radun.

„Iz izjava Eskobara vidi se da on shvata ozbiljnost situacije i zabrinutost Srba sa KiM i kaže da će se raditi zajedno sa Srbima da se situacija normalizuje. S druge strane, imamo poteze Albanaca koji očigledno nisu u saglasnost sa onim što Eskobar govori. Postavlja se pitanje da li je moguće da oni ne mogu ili neće da izvrše pritisak na Albance“, rekao je Radun za RTS.

Smatra da „Srbija ima jasnu i odgovornu politiku, insistira na Rezoluciji 1244 i povratku naših snaga na sever KiM, kao i na poštovanju Briselskog sporazuma“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare