GERAŠČENKO: Nepoznati dron napao je rusku vazduhoplovnu bazu kod Kurska! Odjeknule dve eksplozije

Savetnik ukrajinskog predsednika Anton Geraščenko rekao je da je rusku vazdušnu bazu u Kursku napao „nepoznati dron”. U međuvremenu, Moskva je saopštila da razgovori o božićnom primirju nisu na stolu.

Geraščenko je na mreži Telegram objavio više informacija o vazdušnom napadu Kursk koji je pogodio rusku vojnu bazu u gradu na zapadu Rusije. Pritom je citirao ruske medije koji su pisali da su u sredu uveče u blizini vazdušne baze u gradu odjeknule dve eksplozije, a potom se i sam grad zatresao. Ruska novinska agencija RIA citirala je guvernera regiona Romana Starovoita koji je rekao da je „vazdušna odbrana bila na delu u sredu uveče i da nije bilo žrtava ili povređenih“, navodi Gardijan.

Eksplozija je odjeknula u vazdušnoj bazi u Kursku prošle nedelje, kada je bespilotna letelica udarila u skladište goriva, piše Kurir.

U sredu je i Kijev prvi put posle nekoliko nedelja napadnut dronovima. U napadu su oštećene dve administrativne zgrade u gradu. Kako je rekao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, protivvazdušna odbrana je uspela da obori 13 letelica. „Na liniji fronta nema mira, ostale su samo ruševine i krateri“, rekao je Zelenski u noćnom obraćanju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare