TUŽILAŠTVO UTVRDILO DA DEČAK IZ TUZLE NIJE SILOVAN: Reč je o klasičnom vršnjačkom nasilju

U vezi sa prijavljenim događajem iz Gračanice u kojem je učestvovalo četvoro dece, lekarskim pregledom je utvrđeno da nije bilo povreda niti silovanja kod oštećenog deteta, o čemu se ranije spekulisalo u javnosti, rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Kantona Tuzla, prenose Nezavisne novine.

Prema njegovim rečima, dosad utvrđene činjenice pokazuju da se radi o klasičnom vršnjačkom nasilju.

Istakao je da po nalogu tužioca nadležni odsek MUP-a TK i dalje provodi istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa događajem.

„Svi akteri će biti dodatno saslušani, a ukoliko se utvrdi da je bilo elemenata nekog krivičnog dela, prema samo jednom detetu koje ima 14 godina i koje je krivično odgovorno, će biti pokrenut pripremni postupak, dok će se prema druga dva deteta, koja imaju ispod 14 godina, preduzeti druge zakonske radnje, uključujući aktivnosti koje preduzima nadležni organ socijalnog staranja“, rekao je Arnautović.

Dodaje da će nakon obavljenih provera, policija tužilaštvu dostaviti izveštaj te će se preduzimati dalje neophodne radnje.

„Veoma je važno i za medije i za institucije, kada se izveštava o događajima u kojma su učesnici deca, naročito osetljivim događajima, da se to radi odgovorno i obazrivo jer se može naneti nemerljiva šteta deci, njihovom životu i daljem razvoju“, rekao je Arnatutović.

Prema njegovim rečima, u skladu sa zakonom, tužilaštva ne iznose u javnost informacije o radu na predmetima u kojima su uključena deca i maloletnici, ali, u situacijama u kojima se prenose informacije iz drugih, nezvaničnih izvora, policija i tužilaštvo mogu objaviti informacije, ali isključivo i jedino one koje su potvrđene i dokumentovane i uz razumljivu i potpunu zaštitu dece i maloletnika i njihovih interesa.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare