PETKOVIĆ: Evropo, kada će Pantiću biti dozvoljeno da vidi porodicu? 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da je danas peti dan kako je Dejan Pantić utamničen u bazi Kosovske policije na Jarinju, a da ga njegova porodica ni na minut nije videla, niti čula.

Petković je na Tviteru upitao specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, šefa Misije OEBS na Kosovu Majkla Davenporta i predstavnike Euleksa kada će Pantiću, koji je i srčani bolesnik biti omogućeno da se čuje i vidi s porodicom, što je, kako je dodao, jedno od osnovnih ljudskih prava.

“Da li, Evropo, znaš kako izgleda agonija porodice Pantić koja ne zna da li je njihov otac, suprug, deda živ, da li je primio lekove koje smo poslali, da li ga muče i maltretiraju u Kurtijevoj bazi? Zbog čega oficiru za vezu ne dozvoljavaju da ga poseti?”, upitao je Petković.

“Jasno je da Kurti spreman na sve, pa i da zgazi i sopstvene propise kada želi da udari na Srbe”, zaključio je Petković, koji je u prilogu objavio fotografiju dokumenata iz kojih je jasno da zatvoreniku ne može biti uskraćeno pravo na lekarsku negu, kontakt s porodicom i advokatom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare