NOVA POMOĆ DRŽAVE: 10.000 dinara za građane!

Akcija dodele vaučera za subencionisani odmor u Srbiji biće nastavljena i u sledećoj godini, a, kako je najavljeno, inicijativa je da građani dobijaju po 10.000 dinara.

Georgi Genov, direktor HORES-a, kaže da je predlog da korisnici 2023. godine dobijaju pet hiljada dinara manje nego ove godine jer bi na taj način veći broj njih ostvario pravo na mogućnost za ovu pomoć države.

– Tako bi limit zarade od 70.000 dinara bio povećan na 90.000 – objasnio je Genov gostujući na TV Prvoj, i dodao da interesovanje naših gostiju za domaće destinacije ne jenjava ni tokom zimskih meseci, prenosi Republika.

Da podsetimo, ove godine građani su dobili vaučere u vrednosti od 15.000 dinara.

–  Akcija dodele vaučera odigrala je važnu ulogu u promociji značaja kategorizacije i prijave u sistem e-turista jer su ugostitelji shvatili da se isplati poslovati u skladu sa zakonom – naglasio je ranije ministar turizma i omladine Husein Memić i dodao da će Ministarstvo turizma i omladine, u saradnji sa drugim državnim organima, i sledeće godine nastaviti da podstiče legalno poslovanje svih subjekata u turističkoj privredi, kao i da će jedan od prioriteta biti nulta tolerancija  na sivu ekonomiju kako bi bila suzbijena nelojalna konkurencija svim ugostiteljima koji redovno izmiruju svoje obaveze prema državi i posluju u skladu sa zakonom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare