„KOJI OD ŠEST DOKUMENATA ŽELITE DA POŠTUJETE?“ Vučić se obratio zapadnim partnerima povodom aplikacije za članstvo Kosova u EU (VIDEO) 

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se zapadnim partnerima na svom Instagram profilu povodom aplikacije Kosova za članstvo u EU.

– Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelja UN, Rezolucija 1244, Briselski sporazum i Vašingtonski sporrazum. Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na Zapadni Balkan – naglasio je Vučić.

Zatim je postavio novo pitanje.

– I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU takozvanog Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak istorijska iz Soluna. Jer u tački pet Solunskog dokumenta se kaže d au potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244 – podvukao je Vučić.

Tako da, kaže, moje pitanje od danas je: koji od ovih šest dokumenata želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni?

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare