DANAŠNJE GRANATIRANJE KIJEVA JE OSVETA RUSIJE? Objavljen snimak palog Šahida-136, na njemu NATPIS koji budi spekulacije (VIDEO)

Tokom ranog jutra u sredu, u ukrajinskoj prestonici su odjeknule eksplozije, te i sirene za vazdušni napad, kako je prvobitno saopštio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak nečega za šta se tvrdi da je ostatak jednog od iranskih „Šahida 136“ iz Rusije kojima je jutros gađan Kijev, a na njemu se može uočiti natpis na ruskom „Za Rjazanj“.

Ovo je pokrenulo spekulacije da je u pitanju osveta za prošlonedeljni napad ukrajinske bespilotne letelice „TU-141 Striž“ na vojni aerodrom, prilikom čega je oštećen jedan bombarder dugog dometa „TU-22M3“.

Kličko je naveo da su eksplozije potresle centralni Ševčenkijski distrikt, a ekipe hitnih službi su poslate na lice mesta, prenosi BBC.

On je saopštio da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 10 dronova „Šahid“ koje proizvodi Iran. 

Nakon toga, Kijev Independent preneo je da je u napadu dronovima kamikazama na Kijev tokom jutra oštećeno 5 zgrada, a da je oboreno 13 dronova. Takođe, navodi se da se napad odigrao u dva talasa, kao i da za sada nema žrtava.

UDARMA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare