BEOGRAD JE SPREMAN ZA NASTAVAK DIJALOGA, ALI ZA TO JE KLJUČNO DA PRIŠTINA… Brnabić razgovarala sa Eskobarom! 

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, razgovarala o trenutnoj situacija na Kosovu i Metohiji, sa akcentom na položaj Srba na severu KiM i sve jednostrane poteze koje povlače privremeni organi u Prištini.

Kako je Brnabić istakla, hapšenje pripadnika srpske nacionalnosti bez ikakvih dokaza ili optužbi, predstavlja kršenje svih civilizacijskih normi, osnovnih postulata vladavine prava i, u krajnjoj liniji, još jedno u nizu kršenja potpisanih sporazuma čiji je garant Evropska unija. 

Premijerka je istakla potpunu spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom, saopšteno je iz Vlade. 
Ono što je, prema njenim rečima, ključno za nastavak dijaloga i rad na potencijalnim budućim dogovorima, jeste implementacija već potpisanih sporazuma i njihova primena na terenu. 

Brnabić je rekla da tu u prvom redu misli na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se približavamo desetogodišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, a da ona još nije formirana.Predsednica Vlade je podvukla i trajnu opredeljenost Republike Srbije za mir i stabilnost u čitavom regionu i ponovila da bi implementacija i poštovanje već postignutih sporazuma u mnogome doprinelo brzoj stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare