Preminuo romski dečak kog je policajac upucao u glavu u Grčkoj

Tinejdžer iz romske zajednice u Grčkoj preminuo je danas, nakon što je nedavno upucan u glavu tokom policijske potere zbog neplaćenog računa na benzinskoj pumpi.

Tinejdžer, čiji identitet nije objavljen, bio je u kritičnom stanju više od nedelju dana na intezivnoj nezi, ali je uprkos naporima medicinskog osoblja preminuo, prenosi AP. Do incidenta je došlo kada je navodno napunio gorivom pik-ap kamionet i otišao sa benzinske pumpe a da nije platio račun za gorivo od 20 evra, piše Telegraf.

Tokom policijske potere koja je usledila, policajac koji ga je pratio motorom ga je upucao u glavu. Kako navodi AP, tinejdžer je tokom potere pokušao da se kamionetom zaleti na policijske motore koji su ga pratili, a policajac koji ga je upucao je pred sudom izjavio da je to učinio jer se uplašio za živote svojih kolega.

Policajac je suspendovan i od prošle sedmice je u kućnom pritvoru, gde čeka suđenje po optužnici za krivično delo pokušaja ubistva iz nehata sa mogućim predumišljajem, kao i optužnici za nezakonitu upotrebu vatrenog oružja.

AP navodi da je ovaj slučaj doveo do protesta pripadnika romske zajednice u Solunu, Atini i drugim delovima Grčke, uprkos molbama predstavnika te zajednice i članova porodice preminulog tinejdžera da ostanu mirni.

“Ovde svi plaču. Nepravedno je da dete ovako ode“, izjavio je sekretar romske zajednice u kojoj je tinejdžer živeo Antonis Tasios.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare