PREMIJERKA BRNABIĆ: Molim EU da pomogne da Dejan Pantić bude pušten

Premijerka Ana Brnabić pozvala je EU da pomogne da Dejan Pantić bude pušten iz pritvora navodeći da je zgrožena zbog onoga što mu se dešava.

Ona je odgovarajući na pitanja novinara, nakon skupa u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji, podsetila da je u poslednje vreme bilo više takvih hapšenja nevinih ljudi i ocenila da je kriza u pokrajini izazvana da bi Aljbin Kurti vršio pritisak na Beograd.

Prema njenim rečima, na Kosovu i Metohiji sve bi bilo drugačije da je primenjen Briselski sprazum, jer bi situacija bila stabilnija i mirnija, razgovori sa Prištinom bi bili nastavljeni, a Srbi bi se vratili u prištinske institucije.

Brnabić je rekla da ne može da pozove Srbe da sklone barikade sa severa Kosova i Metohije ako naoružani specijalci upadaju u vrtiće njihove dece.

„Kako ja da kažem Srbima na barikadama iz udobnosti Beograda da budu strpljivi i tolerantni ? Kako kad oni odvedu decu u vrtić i tamo im upadnu naoružani specijalci ROSU? Da vam nisu bezbedna deca u vrtiću da li biste bili na barikadama“, upitala je premijerka odgovarajući na pitanje da li će pozvati Srbe da uklone barikade, prenosi RTS.

Ona je pozvala na primenu Briselskog sporazuma i rekla da ne razume zašto on ne može da bude primenjen i šta je tu problem.

Brnabić je navela i da postoje velika neslaganja sa SAD u vezi sa pitanjem KiM, ali je dodala kako je saradnja sa američkom stranom bolja nego ikada u poslednjih 30 godina i da je zahvaljujući tome nađeno rešenje za registarske tablice i lične karte.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare