OKRŠAJ ČEDE I ZAVETNICE U JUTARNJEM: Rekli ste da Kurti donosi prosperitet! A što ti nisi na barikadama nego se šminkaš ovde?!

Milica Đurđević Stamenkovski i Čedomir Jovanović žestoko su se posvađali tokom gostovanja u jutarnjem programu nakon što je lider LDP podsetio kako je srpska opozicija molila ruskog predsednika Vladimira Putina za pomoć!

Jovanović se prethodno osvrnuo na sednicu parlamenta noć nakon što su vlasti u Prištini proglasile nezavisnost Kosova.

– Možete misliti koji su moji stavovi o (nekadašnjem premijeru Vojislavu) Koštunici i koliko se razlikujemo, ali sam smatrao da nije ni vreme ni mesto da ja sad guram prst u oko nekome. Nije ni danas. Meni je žao što je srpska opozicija toliko zastranila. Sećam se kako su Putinu nosili pismo u kome traže od njega pomoć i podršku jer (Aleksandar) Vučić namerava da izda Kosovo – rekao je Čedomir Jovanović u jutarnjem programu na K1.

Pominjanje predsednika Rusije bio je znak za početak žestoke rasprave. 

– A da li se sećate kad ste vi tražili logistiku i podršku za petooktobarsku revoluciju? Da li se sećate kada su vaši saborci i saradnici išli na obuku u Budimpeštu – planula je predsednica Zavetnika.

– Kakva logistika, Milice? Kakva obuka – odgovorio je Jovanović.

– Obuka kako srušiti državu – odgovorila je predsednica stranke „Zavetnici“.

– Koju državu Milice… Narod izašao jer su bili pokradeni izbori – kazao je Jovanović.

Milica Đurđević Stamenkovski je potom uputila niz uvreda na račun lidera LDP.

– Vi ste jedna pre svega diskreditovana politička figura bez ikakve političke podrške u javnosti. Vi govorite u ime malog broja građana, ali ja poštujem i taj mali broj građana. Želim ja da čujem vaše mišljenje, ali mislim da ste zalutali u vremenu i prostoru – oštra je bila zavetnica.

Voditeljka Jovana Joksimović pokušavala je da smiri uzavrelu situaciju.

– Kad ste se ispilili pod Šešeljevom mantijom onda nastavite tim putem. Nemojte sad meni ovde da držite lekcije. Nisam došao ovde da vas slušam takvu. Je l’ vam to jasno? – nastavio je Jovanović.

– Ne možete vi meni da odredite šta ću ja da govorim – rekla je Đurđević Stamenkovski.

– A šta ste vi došli da se svađate sa mnom? Budite pristojni. Tema je ozbiljna – rekao je Jovanović.

Jel možete da prekinete sa glupostima?!

Đurđević Stamenkovski je potom optužila Jovanovića da ima rusofobiju.

– Problem je što je vama tema uvek Rusija. Kad imate problem sa upisom deteta na fakultet, vi vidite Rusiju, kad vas jure po ulici, vi vidite Ruse, vi imate jednu rusofobiju. Vi ste Aljbina Kurtija nazvali progresivnim političarem. Rekli ste da donosi budućnost i prosperitet – rekla je Milica Đurđević.

– Ja njega vrlo dobro poznajem i znam šta sam rekao o njemu – rekao je Jovanović.

– Kako je vaša kritika uvek usmerena samo na srpsku politiku koju nazivate pogubnom. Zašto ne kritikujete Prištinu, Vašington, Brisel…

– Ma ko govori o srpskoj pogubnoj politici?! Ajde prekinite stvarno. Je l’ možete da prekinete sa tim glupostima – rekao je lider LDP-a.

Đurđević Stamenkovski je upitala lidera LDP da li smatra da je pogubna bila i politika Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića, a Jovanović je oštro odgovorio.

– Ma šta vi znate o Tuđmanu i Aliji Izetbegoviću? Ajde bre, ženo, ostavi me na miru.

Što ti nisi na barikadama nego se šminkaš ovde sat vremena?

Rasprava se nastavila i tokom priče o barikadama na severu KiM.

– Ti sediš ovde, a neko je tamo na barikadama.Dosta je naroda stradalo zbog tog vašeg ludila – rekao je lider LDP Milici Đurđević.

– Nisu iz hira otišli na te barikade nego iz nužde – odgovorila je Đurđević Stamenkovski.

– A što ti nisi na barikadama nego se šminkaš ovde sat vremena? I onda ćeš da odeš u Hrtkovce da kupiš kuću ko Šešelj i da odatle srbuješ – rekao je Jovanović.

– Što se šminkanja tiče vi ste odavno našminkani i namazani – odgovorila je Đurđević Stamenkovski nakon čega je voditeljka Jovana Joksimović pokušala da smiri situaciju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare