SKANDAL, EKSTREMISTI IZ PRIŠTINE TAJNO POSLALI VOJNE IZVIĐAČE NA SEVER! Kurti zamalo zaratio i sa Kforom!?! 

Vojnici Kfora na više lokacija na severu pokrajine zaustavili pripadnike takozvane ‘kosovske vojske’, koji su u uniformama bez oznaka izviđali teren naoružani dugim cevima!?! Kurtiju zbog ovoga NATO poslao ozbiljan protest

Takozvani premijer lažne države Kosovo, ekstremista Aljbin Kurti tajno je na sever srpske pokrajine poslao i pripadnike KBS, samozvane ‘kosovske vojske’, saznaje Informer! Kurtijevi specijalci prilikom jedne od ovih patrola na severu, prenose naši diplomatski izvori, zamalo nisu došli i u oružani sukob sa pripadnicima Kfora!?!

Imali ‘naređenje’

Svi su razoružani i privedeni u bazu Kfora, gde su ispričali da su imali naređenje ‘ministra odbrane’ da dođu na sever i da izviđaju teren

Kako saznajemo, strani vojnici iz sastava Kfora krajem prošle nedelje i tokom proteklog vikenda na više lokacija na severu locirali su ‘nepoznate uniformisane subjekte naoružane automatskim puškama’. Najpre su posumnjali da su u pitanju nekakve srpske paravojne formacije, ali nakon provera utvrđena je istina – bili su to pripadnici KBS koje je Priština poslala da izviđaju teren u sklopu priprema za frontalni napad na četiri većinske srpske opštine.

Bez oznaka

Prema rečima naših odlično obaveštenih diplomatskih izvora iz više zapadnih NATO ambasada, jedna tročlana grupa albanskih terorista koja je zaustavljena u okolini Leposavića kretala se teško naoružana u potpuno crnim uniformama bez ikakvih oznaka.

– Oni su išli van puteva, kretali su se šumskim stazama i poljskim putevima. Sistemima nadzora kojima raspolaže Kfor utvrđeno je da ta grupa naoružanih ljudi osmatra okolinu i da na određenim lokacijama koristi laserske daljinomere. U prvom trenutku posumnjalo se da su u pitanju srpske paravojne formacije, pa je prema njima poslato više ekipa vojnika Kfora sa zadatkom da ih presretnu, razoružaju i uhapse… – prenosi jedan od naših sagovornika. On dodaje da je potpuni šok nastao kada su se presretnuti teroristi u crnim uniformama bez ikakvih oznaka legitimisali kao pripadnici ‘kosovske vojske’!?!

– Kada su ih vojnici Kfora presreli, uperili puške u njih i zatražili da polože oružje, u trenutku su bili u šoku, a jedan je pokušao i da podigne oružje na naše vojnike!?! Ipak, brzo su savladani, razoružani su i odmah su se predstavili kao vojnici KBS, izvadili su i legitimacije i mahali njima. Nakon toga, privedeni su u bazu Kfora, gde su ispričali da su imali naređenje ‘ministra odbrane’ da dođu na sever bez oznaka i da izviđaju teren – priča izvor Informera koji kaže da je zbog ovog i još nekoliko sličnih incidenata Prištini upućen ozbiljan protest NATO!

– Ovo što su uradili Kurti i njegovi saradnici jeste više nego skandalozno i jako je opasno. Pa šta bi bilo da su zapucali na pripadnike Kfora?! Ko bi bio odgovoran za žrtve?! – pita se sagovornik Informera.

Perfidno i opasno

I dok niko od srpskih zvaničnika nije juče hteo da komentariše naša saznanja, potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) u penziji Ljuban Karan kaže da nije iznenađen ovim našim saznanjima.

– Kurti glumi malog Zelenskog već duže vreme i kako Zelenski pokušava da isprovocira direktan sukob između NATO pakta i Rusije, tako i Kurti pokušava da lažno predstavi Srbe kao male Ruse i da Srbiju po svaku cenu uvuče u sukob sa NATO – ističe Karan i dodaje da je ova akcija šiptarske KBS samo naizgled naivna.

– Prva pomisao bila bi da je Kurti ovom naoružanom grupom vojnika bez oznaka planirao neku terorističku akciju prema Srbima. Međutim, njegova namera je bila mnogo perfidnija i sa stanovišta većeg sukoba opasnija. Verovatno je planirao oružani napad na vojnike Kfora sa smrtnim posledicama i da podmetanjima lažnih dokaza optuži Srbe i Srbiju, u očekivanju da bi tada NATO intervenisao prema Srbiji. To su sigurno shvatile bezbednosne strukture Alijanse i zato je Kurti na udaru. S obzirom na to da to drže u tajnosti, on im je i dalje potreban, ali pod striktnom kontrolom, što nije doba

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare