UDARNA VEST! Obustavljena nastava u svim školama na severu KiM

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić obratio se naciji posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao zbog pretnji Aljbina Kurtija. Vučić je, između ostalog rekao, da mu je današnji dan najteži otkako je predsednik.

Oko 21 sat u Zvečanu su se čuli rafali, a u Mitrovici detonacije.

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak.

Na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, noć je protekla napeto. U Severnoj Mitrovici se oko tri ujutru čula jaka detonacija.

Ne rade osnovne i srednje škole

Zbog aktuelne situacije na severu Kosova od sutra neće raditi osnovne i srednje škole, koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije, saznaje Kosovo onlajn. U ovom trenutku se još uvek ne zna do kada će obrazovne ustanove na severu ostati zaključane, piše Kurir.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić oglasio se večeras navevši da su tenzije na severu Kosova i dalje prisutne među građanima i da je zbog kompleksnosti situacije formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare