TRI PUTA IZBO PRIPADNIKA BELIVUKOVOG KLANA: Osuđen Adam Mahmud zbog ranjavanja rukometaša, smanjena mu kazna

Apelacini sud u Beogradu pravosnažno je osudio Adama Mahmuda na godinu dana kućnog zatvora, jer je 30. januara 2018. godine nožem zadao tri uboda u grudi tada maloletnom Vojislavu Đorđeviću, inače rukometašu kome se sudi kao pripadniku klana koji predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, saznaje Kurir.

Drugostepeni sud je usvanjanjem žalbe okrivljenog i njegovog branioca preinačio prvostepenu presudu u pogledu odluke o krivičnoj sankciji, kojom je Mahmud bio osuđen na kaznu zatvora od godinu i osam meseci zbog krivičnog dela lake telesne povrede, navodi se u odluci.

Prema rečima branioca okrivljenog, advokatice Slavke Babić, njenom klijentu se sudilo za krivično delo pokušaj ubistva.

– Prvostepeni sud je uvažio sve navode odbrane i okrivljenog osudio za krivčno delo nanošenje lake telesne povrede opasnim oružjem na kaznu zatvora u trajanju od godinu i osam meseci. Apelacioni sud je usvojio moju žalbu u celosti i smanjio kaznu zatvora na kaznu kućnog zatvora u trajanju od jedne godine. Smatram da je u ovom slučaju pravda zadovoljena, imajući u vidu sve okolnosti slučaja – kaže advokatica Babić za Kurir.

Po nalaženju Apelacioog suda Viši sud u Beogradu je pravilno ocenio olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, njegovu mladost, iskreno žaljenje i kajanje zbog incidenta, korektno držaje tokom suđenja, raniju neosuđivanost kao i da postupanjem nije izazvao nenadoknadice po oštećenog, dok otežavajućih okolnosti nije bilo.

Međutim, Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud dao manji značaj tim olakšavajućim okolnostima, zbog čega je preinačio kaznu.

Mahmud je proglašen krivim što je zbog stanja povišenog emocionalnog uzbuđenja, nakon verbalne rasprave, nožem, tzv. skakavcem ubo tri puta u grudni koš Đorđevića i naneo mu laku telesnu povredu.

Nakon ubadanja okrivljeni je bacio nož i pobegao sa lica mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare