PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI JAGOŠA PURIĆA: Život posvetio nauci, više od svega voleo Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima profesora Jagoša Purića, prenosi Kurir, u kojem se kaže:

„Sa tugom sam primio vest o smrti profesora Jagoša Purića, istaknutog fizičara i nekadašnjeg rektora Beogradskog univerziteta.

Purić je posvetio život nauci, ostavivši iza sebe veliki broj radova, ali i generacije sjajnih stručnjaka koji su pod njegovim mentorstvom stekli najviše akademske titule u zemlji i inostrantvu. I sam je sarađivao sa nekim od najprestižnijih naučnih centara na svetu, kojima je prenosio ogromno znanje, dok je svetska iskustva iz oblasti fizike donosio u našu zemlju, čime smo držali korak sa najsavremenijim tokovima nauke.

Tokom bogate karijere, kao patriota koji je nadasve voleo Srbiju, osnovao je i Centar za nauku i tehnološđki razvoj, jer je budućnost zemlje video upravo u naučnom napretku.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dela profesora Jagoša Purića. Neka počiva u miru.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare