MIR ĆE PREVLADATI, KURTI ĆE PROPASTI: Premijerka Brnabić objasnila za šta se bori Srbija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas na tvrdnje Aljbina Kurtija da ona i Predsednik Republike Aleksandar Vučić prete vojnom agresijom tzv. republici Kosovo.

Premijerka je pozvala sve građane na suzdržanost, i istakla da je Srbija za razliku od Aljbina Kurtija zainteresovana za mir i stabilnost.

„Ono što Aljbin Kurti vidi kao pretnju su naši stalni pozivi na mir i stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu implementaciju svakog i svih dogovora postignutih u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine“, napisala je premijerka na Tviteru.

Ona je ponovila da je Srbija zainteresovana za mir i stabilnost, i da naša zemlja poštuje sve propisane sporazume – Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum, ali i Rezoluciju 1244 SB UN i Povelju UN.

„To su naše vrednosti. Ovo su Kurtijeve vrednosti: Briselski sporazum – ne postoji; Vašingtonski sporazum – nije važeći; Rezolucija 1244 – vojna pretnja Prištini; ljudska prava i vladavina prava – zabrana glasanja Srbima, oduzimanje imovine i svakodnevne pretnje brutalnom silom“, napisala je ona, i dodala:

„Kurti kaže: „Mi ne tražimo sukob, već dijalog i mir“, ali činjenica je da sada svi, čak i njegove najvatrenije pristalice iz EU i SAD vide za šta se on zaista zalaže i koje su njegove vrednosti – a to nisu ni mir ni stabilnost.

Premijerka je još jednom, uprkos Kurtijevom neodgovornom ponašanju i ratnohuškačkoj politici, pozvala na smirenost i još više strpljenja.

„Svi protesti treba da budu mirni i demokratski. Moramo da zaštitimo jedinu najvažniju stvar za sve: mir. Mir će prevladati i Kurti će propasti.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare