BRNABIĆ PORUČILA BORELJU: Srbe vidite samo kad su na barikadama, nikad kad se krše njihova prava

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da „Srbi moraju odmah da uklone barikade“.

Brnabić je navela da „očigledno Kvinta, zajedno sa visokim predstavnikom EU Boreljom kažu da se barikade na severu Kosova i Metohije moraju ukloniti jer su nelegalne“.

„Zanimljivo, nisu toliko glasni o nezakonitosti hapšenja Srba, npr. Dejana Pantića, uhapšenog juče bez ikakvih dokaza, ili kada kosovska policija krši Briselski sporazum ulaskom u opštine sa srpskom većinom na severu naoružane puškama/dugim cevima. Ti ljudi na barikadama jasno izražavaju svoje proteste i to rade mirno. Jedini način da se čuju, nažalost, je na barikadama“, napisala je Brnabić.

Premijera Srbije je i upitala „jeste li ih čuli kada im je u januaru ove godine oduzeto pravo glasa?

„Ne baš. Da li ste ih čuli pre tri meseca kada im je Priština zaplenila imovinu za izgradnju nelegalnih vojnih stanica? Apsolutno ne. Da li ste ih čuli 136 puta kada su različite srpske porodice napadnute samo ove godine (50 odsto više od dolaska Kurtija na vlast u Prištini)? Ne. Pazite samo kada su na barikadama. Barikade ne samo da pokazuju svoje nezadovoljstvo i očaj, a tu su ne samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, već štite i Briselski sporazum koji ste potpisali i čije sprovođenje EU treba da garantuje. Barikade su poziv na mir i takođe poziv na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao! Dakle, da, pomozite Kurtiju da ukloni barikade i zajedno sa njim ćete ukloniti sve što je ostalo od vašeg autoriteta i kredibiliteta“, napisala je Ana Brnabić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare