RUSI UNIŠTILI UPORIŠTE ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE NA ZAPOROŠKOM PRAVCU: Izvršen i napad iranskim DRONOVIMA na jug zemlje (VIDEO)

Ruski višecevni raketni sistem BM-21 „Grad“ uništio je uporište na pozicijama nacionalista Oružanih snaga Ukrajine na zaporoškom pravcu, javlja dopisnik RIA Novosti.

Artiljerijske jedinice Oružanih snaga RF aktivno uništavaju neprijateljska uporišta i ljudstvo na pravcu Zaporožja. Posade MLRS BM-21 „Grad“ izvršile su zadatak nanošenja vatrene štete protivniku tokom noći.

„Dobili smo zadatak da uništimo uporišta. Stigli su ciljevi. Svi proračuni su rađeni koordinisano i tačno. Napredovali smo na položaj, birali tačku. Radili smo na ovim položajima. Uporišta neprijateljske pešadije su uništena“, saopštio je novinarima komandant posade.

Ruska vojska sada kontroliše više od 70 odsto regiona Zaporožja, prenosi RIA Novosti.

Istovremeno, regionalni centar, grad Zaporožje, ostaje pod kontrolom ukrajinskih trupa.

Takođe, komanda Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine saopštila je da je Rusija noćas napala jug Ukrajine iranskim dronovima kamikazama Šahed.

Kako se navodi, uništeno je 10 od 15 dronova, prenosi Unian. Dronovi su oboreni iznad Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare