NEVIĐENA ZLOUPOTREBA U RIJECI: Predsednik stanara NEMILOSRDNO varao komšije, nisu znali da mu godinama PLAĆAJU RAČUNE

Policijski službenici Službe za privredni kriminal i korupciju PU Primorsko-goranske okončali su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba poverenja.

Naime, policija ga sumnjiči da kao odgovorna osoba, odnosno predsednik suvlasnika stambene zgrade na području Rijeke, s ciljem ostvarenja protivpravne imovinske koristi, tokom proteklih devet godina, od marta 2012. pa do juna 2021. godine nije plaćao utvrđeni trošak potrošnje vode u svojoj stambenoj jedinici.

Osim toga, nije plaćao svoj deo naknade za zajedničko čuvanje zgrade u razdoblju od 1999. do 2005. godine, kao i od januara 2008. do juna 2021. godine, piše 24 sata.hr.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je 67-godišnjak uredno svakog meseca prikupljao novčana sredstva suvlasnika zgrade za plaćanje računa potrošene vode u domaćinstvima zgrade te za određeno čuvanje, ali tada za svoj stan nije prijavio potrošnju vode očitanu sa svog zasebnog vodomera koju je bio dužan da prijavi pa se ukupna količina vode od 657 kubika preraspodelila na druge suvlasnike zgrade koji su vodu plaćali po broju članova u domaćinstvu. Takođe je prikazivao suvlasnicima zgrade uvećani iznos računa čuvanja jer prilikom plaćanja gradskoj kompanije svoj deo nije uplaćivao.

Tako je zloupotrebom funkcije predstavnika stanara pravnu osobu iz Rijeke materijalno oštetio za oko 29.500 kuna (oko 4.000 evra).

Zbog osnovane sumnje u počinjenje dva krivična dela zlouptreba poverenja, protiv 67-godišnjaka podneta je krivična prijava merodavnom državnom tužilaštvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare