Napadnut Srbin iz Zubinog Potoka: „Više od sat vremena maltretirali su mene i sina, pucali iz vozila“ (VIDEO)

Kosovska policija večeras je na putu Lučka Reka-Gazivode kod mesta Ribnjak zaustavila i više od sat vremena maltretirali Davora Markovića i njegovog sina Andriju iz Zubinog Potoka.

Kako prenosi „Kosovo onlajn“, Davoru i njegovom dvadesetdvogodišnjem sinu, koji je zadobio povredu glave, zbog pretrpljenog šoka i povreda u ambulanti u Zubinom Potoku ukazana je prva pomoć.

Markovići su ispričali detalje drame koju su preživeli.

– Vraćali smo se iz sela, kad smo u mraku videli policajce koji su nas zaustavili i odmah izbacili iz auta. Bez ikakvog razloga su nas bacili na asfalt i Andrija je glavom udario. Onda su nas ubacili u kanal pored puta koji je pun blata i vode. Tu su nas držali više od sata – priča Davor Marković za Kosovo onlajn.

Po njegovim rečima, dok su ležali u kanalu iz oklopnih vozila policije čula se pucnjava ka okolnim brdima.

– Pucali su ka selima gore. Nas su držali u onom blatu, izuli nam čizme i čarape. Udarali su nas po nogama. U šoku sam. Imam pritisak veliki. Sin mi je povređen, žena kad je čula šta se desilo dobila je pritisak 200 – govori u dahu Davor.

Marković kaže da je policija imala neke spiskove u rukama.

– Imali su spiskove i pitali nas za neke ljude da li ih znamo. Traže Srbe po spiskovima. Pitali su nas za čoveka sa imenom Zoran Marković. Rekao sam da ga ne znam. Posle sat i više su nas pustili da idemo. U potpunom sam šoku. Nije mi nikako dobro. Ne znam šta je ovo – rekao je Davor Marković.

Barikada iz Leposavića izmeštena kod Sočanice

Oko 18 časova barikada iz Leposavića izmeštena je u Ibarsku Slatinu kod Sočanice, javlja reporter Kosovo onlajna.

Barikada, koja je u mrklom mraku, postavljena je na magistralnom putu na kome je veliki broj putničkih vozila, kamiona, a među njima su i pripadnici međunarodne misije naoružani dugim cevima u pancirima.

U mrklom mraku ne može da se prepozna da li su u pitanju pripadnici Euleksa ili Kfora, ali se pretpostavlja da je u pitanju Euleks, jer je vozilo Kfora stacionirano nedaleko od barikade iz pravca Leposavića.

Uprkos kiši i mraku građani ne odustaju od okupljanja, a među njima je i veliki broj žena.

Građani Leposavića i Zvečana postavili su barikade nakon što je Kosovska policija uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića. Barikade su postavljene kako bi se sprečilo njegovo premeštanjee u prištinu.

Osim u Leposaviću i Zvečanu građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Sočanici, Lešku i Srbovcu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare