MAROKO – PORTUGAL od 16.00 časova: Poznati sastavi, Portugalci ponovo BEZ NAJVEĆE ZVEZDE!

U trećem duelu četvrtfinala Mundijala u Kataru sastaju se selekcije Maroka i Portugala.

Startna postava Portugala izgleda ovako:

4-3-3: Diogo Kosta – Dalot, Pepe, Dijas, Gereiro – Otavio, Neves, Bernardo – Bruno, Ramos, Feliks.

Marokanci su najprijatnije iznenađenje prvenstva. Nakon pobede nad Belgijom i izbacivanja Španije u osmini finala, naredni veliki skalp tražiće protiv Portugala.

Pitanje je koliko je tim Valida Regragija emotivno ispražnjen nakon velike pobede nad Španijom sa istorijskim primesama, te koliko je ostalo snage u nogama igrača severnoafričke selekcije. Ipak, motiva im sasvim sigurno ne nedostaje.

U slučaju da prođe u polufinaleMaroko bi bio prva selekcija iz Afrike kojoj bi to pošlo za rukom. Već sada su ušli u anale kao tek četvrti tim sa ovog kontinenta koji je prošao u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

U javnosti se mnogo buke podiglo oko izjave fudbalera Sofijana Bufala, kada je pobedu nad Španijom posvetio arapskom svetu, a nije pomenuo Afriku. Kasnije se izvinjavao, navodeći da je slučajno zaboravio, da je Afrika njihov kontinent, ali pitanje je koliko se Marokanci zapravo smatraju afrikancima i pored takvog geografskog položaja.

Portugal na startu prvenstva nije previše pominjan u užem krugu favorita, međutim ubedljiva pobeda nad Švajcarskom u osmini finala, veoma brzo ih je svrstala u jednog od glavnih kandidata za titulu.

Portugalci su favoriti protiv Maroka, ali oprezni su pred ovaj duel, poučeni iskustvom njihovih suseda Španaca.

Maroko je vrlo različit tim. To je veoma jak tim, odlično organizovan sa velikim potencijalom jer neki od njih igraju u najboljim klubovima, kao što Čelsi, Pari Sen Žermen i Bajern“, rekao je selektor Portugala, Fernando Santoš, poredeći Švajcarsku i Maroko.

Verovatno će najviše pažnje privući početna postava Portugalaca, kada se zna da je u prethodnoj utakmici Kristijano Ronaldo ostao na klupi, a da je to na najbolji način iskoristio mladi napadač Benfike, Gonzalo Ramos, postigavši het-trik. Neće biti iznenađenje ako Ronaldo ponovo ostane na klupi, jer deluje da su Portugalci kompaktniji tim bez njega.

Utakmica između Maroka i Portugala na programu je od 16 časova.

Pobednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Engleska – Francuska.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare