BLOKIRAN ULAZ NA KiM PREKO JARINJA! 

Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na KiM, javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja. Ulazak se ne dozvoljava ni pešice.

Policija je saopštila da je privremeno obustavljen saobraćaj ka administrativnom prelazu Jarinje.

Kako se navodi na Fejsbuku Kosovske policije, saobraćaj je zatvoren zbog barikada koje su Srbi postavili na putevima u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

– Iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani u pravcu graničnog prelaza Jarinje, Kosovska policija ga je privremeno zatvorila za saobraćaj, pa građani za saobraćaj treba da koriste druge granične prelaze – navode, između ostalog, iz kosovske policije, prenosi Informer.

Dodaju da će Policija Kosova nastaviti da obezbeđuje sve građane.

– Policija Kosova poziva građane da ne nasedaju na pozive ili eventualne provokacije od strane kriminalnih lica ili grupa, već da sarađuju sa Kosovskom policijom, koja će nastaviti da se zalaže za obezbeđenje svih građana bez razlike, izvođenjem pred licem pravde osumnjičena lica – naglasili su iz kosovske policije.

Ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši policajac Dejan Pantić, a zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu.

Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare