MINISTAR GORAN VESIĆ: Srbija je vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope!

Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ od danas direktno leti za Kinu, a Srbija postaje pravo vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Prvi avion „Er Srbije“ danas će poleteti za grad Tjenđin, 22 godine nakon što je, u oktobru 2000, poslednji JAT-ov avion leteo za Peking. Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se jednom nedeljno – ka Kini petkom, a povratni, ka Srbiji nedeljom.

– Od danas, ’Er Srbija’ leti za Kinu. A, samo u 2023. godini imaćemo preko 20 novih linija za evropske zemlje, kao i za Sjedinjene Američke Države – naveo je Vesić.

Podsetio je da će pred početak letnje sezone biti otvoren novi terminal beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, a kapacitet naše najveće vazdušne luke biće 15 miliona putnika, nasuprot trostruko manjem broju putnika, koliko ih je danas.

– Ove godine smo brojem putnika na aerodromu ‘Nikola Tesla’, prevazišli rekordnu 2019.godinu. Tako Srbija napreduje i tako postaje pravo vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope – istakao je ministar Vesić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare