Jaka detonacija odjeknula Severnom Mitrovicom

Severnim delom Kosovske Mitrovice večeras oko 21.45 odjeknula je jaka detonacija. U pitanju je jako piroteničko sredstvo i nije bomba, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji.

Pirotehničko sredstvo bačeno je kod Tri solitera, kod stepenica u blizini Medicinske škole, prenosj Telegraf.

Jaka detonacija dodatno je uznemirila građane Kosovske Mitrovice i čula se u svim delovima grada.

Pirotenička sredstva sa izuzetno jakom detonacijom bacaju se unazad nekoliko dana u severnoj Mitrovici, i to u višenacionalnim delovima grada.

Upravo su i ove eksplozije, uz druge incidente, prethodnih dana poslužile i kao povod da se od sinoć u severnu Mitrovicu rasporede pojačane snage Kosovske policije. U pitanju su albanski policajci koji su dodatno obezbedili, pored Tri solitera, i Bošnjačku Mahalu, Mikro naselje i Brđane.

Sinoć je u Srbovcu ranjen i albanski policajac. Bez daljih detalja o aktivnostima policije u ovom selu koje se nalazi na obe strane magistralnog puta Priština – Mitrovica – Leposavić, Kosovska policija je navela da je na njih pucano iz audija sa KM tablicama u pokretu.

Više od 500 pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti napustilo je ovu instituciju početkom novembra u sklopu masovnog izlaska Srba iz kosovskih institucija, a zbog odluke Prištine o preregistraciji. Na to su se odlučili nakon suspenzije komandira Kosovske policije regiona Sever, Nenada Đurića, koji je prethodno izjavio da policija na Severu neće primenjivati drugu fazu odluke o preregistraciji, odnosno izricati novčane kazne vozačima koji nisu zamenili srpske tablice sa RKS.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare