IZREŠETAO CRNOGORCA SA 5 HITACA, SAD DO DETALJA SVE ISPRIČAO U TUŽILAŠTVU: Kikinda se tereti za ubistvo na svirep i podmukao način

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Bojan T. (23) koji se osumnjiči da je 7. decembra oko 14:30 časova nakon kraće rasprave hicima iz pištolja usmrtio Dražana Delevića (33) u beogradskom naselju Ugrinovci.

– Osumnjičeni je na saslušanju priznao izvršenje krivičnog dela i detaljno izneo svoju odbranu. Naredbom o sprovođenju istrage Bojanu T. se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na svirep i podmukao način i nedozvoljeno proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija – stoji u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da je bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne zatvora za krivična dela za koja se tereti.

– Sumnja se da je Bojan T, nakon kraće rasprave sa oštećenim D. D. koji je stajao na kolovozu pored automobila marke “BMW X6”, iz neposredne blizine, ispalio više projektila u pravcu glave i tela oštećenog. D. D. je usled nanetih povreda preminuo, dok se Bojan T. automobilom marke “ Škoda octavia” udaljio sa lica mesta – stoji u saopštenju tužilaštva, gde dodaju:

– Ne dugo zatim pozvao je policiju i saopštio šta je učinio, nakon čega je uhapšen u Dobanovicima.

Podsetimo, mladić B. T, zvani Kikinda, osumnjičen da je u sredu izrešetao Crnogorca, navodno je to uradio jer ga ubijeni nije plaćao za ture transporta migranata koje je obavljao za njega, saznaje Kurir od izvora upoznatih sa slučajem.

– Sumnja se da je osumnjičeni B. T. radio za Crnogorca i da je prevozio migrante. Ture koje je B. T. vozio bile su veoma skupe, a Crnogorac mu je u početku plaćao, ali u poslednje vreme je izbegavao i stalno mu se pravdao da će ga isplatiti, da mu neće ostati dužan, da se strpi malo – podseća naš izvor i dodaje:

– Dražen je Kikindu u svaku novu turu slao rečima: „Samo još ova tura, pa ću ti platiti i ove što ti dugujem.“ Navodno, B. T. je svaki put pristajao na taj dogovor – rekao je izvor iz istrage i dodao da je Dražen dugovao osumnjičenom ozbiljan novac, a pominje se iznos od čak 90.000 evra.

– Osumnjičeni je zbog neplaćanja želeo da napusti posao, ali ga je navodno Delević pritiskao da to ne radi.

Podsetimo, zločin se dogodio u sredu oko 15.30 u Ulici Vlade Obradovića Kamenog, ispred kuće u kojoj je osumnjičeni živeo kao podstanar. Telo ubijenog Delevića pronađeno je na zadnjem sedištu džipa BMW X6.

Inače, ubijeni Dražen Delević je državljanin Crne Gore i ima debeo dosije. Njemu se u Bijelom Polju sudi zbog šverca 215 kilograma marihuane, a u Srbiji je osuđen zbog pljačke menjačnice i trebalo je da ide na izdržavanje kazne.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare