DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Oni koji pritiskaju Srbiju da uvede sankcije Rusiji – prvi trguju sa njom, PRESTANITE SA UCENAMA

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je vest koja je jutros stigla iz Vašingtona, odnosno američke Kancelarije za statistiku vezana za američku trgovinsku razmenu sa Rusijom je „još jedna nedvosmislena potvrda o duplim aršinama velikih sila“.

– Vest iz Vašingtona ovoga jutra glasi ovako : “Američki uvoz iz Rusije se više nego udvostručio u oktobru uprkos ekonomskim sankcijama Vašingtona prema Moskvi”, objavila je američka Kancelarija za statistiku. Prevedeno u brojevima, SAD su u oktobru uvezle rusku robu u vrednosti od 732 miliona dolara, a samo mesec ranije, u septembru, 332, 1 miliona dolara. Naredna vest koju je nedavno objavio nemački “Die Welt” glasi ovako : “Trgovina Rusije sa Nemačkom raste uprkos embargu”. I tako bi mogli da nabrajamo sve zemlje koje su uvele sankcije Rusiji – izjavio je Markvić i dodao:

– Ovo su vesti koje dobro treba da pročita predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i shvati da mu je neko rat namestio i uvukao ga u rat protiv Rusije. Nikoga od tih velikih ne zanima ukrajinski narod, već samo njihovi interesi i to još jednom dokazuje da je rat ekonomska kategorija. Zato prestanite više sa ucenjivanjem Srbije. Ako neko zaista želi rešenje onda je to momentalni prekid sukoba u Ukrajini, pregovori i ukidanje svih sankcija Rusiji.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare