BRUTALNO JE TUKAO AŠOVOM, PA JOJ SIPAO SONU KISELINU U USTA: Zločin koji je potresao Srbiju, monstrum zbog OVOG ubio Draganu (18)

Navršilo se osam godina od monstruoznog zločina kod Zaječara, koje je potreslo celu Srbiju.

Čedomir Đurić iz Salaša ubio je skoro pet decenija mlađu Draganu Ćirić (18). On je devojku prvo pretukao u svom automobilu i davio ju je. Dok je još bila živa, sipao joj je kiselinu u usta, a potom ju je bacio u jezero u selu Glogovac. Dva dana kasnije Đurić je uhapšen.

„Priznao je da je ubio tinejdžerku jer je bio patološki zaljubljen u nju i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri s tim što ona ima momka. Đurić je 2015. godine osuđen na 40 godina robije“, rekao je tada sagovornik Kurira iz istrage.

Dragana je bila učenica četvrtog razreda Ekonomske škole. 

Njeno telo je pronađeno tri dana nakon nestanka.

„Istraga i obdukcija pokazale su šta je taj monstrum sve radio našem detetu“, rekao je svojevremeno očuh ubijene Dragane.

On je dodao da su saznali da je Đurić tog kobnog dana vozio Draganu 50 kilometara.

– Kad ju je povezao iz Zaječara, vozio ju je prema Boru, to je oko 20 kilometara, pa je odatle vratio prema Rgotini, pa ponovo starim putem. Sve vreme ju je tokom vožnje tukao i lomio vojničkim ašovom. Polomio joj je levu ruku od batina, jagodičnu kost, usta, razbijena joj je bila slepoočnica, oko joj je skoro ispalo… Tako prebijenu stavio ju je u gepek i vozio do šume. Bila je unakažena i polumrtva kad joj je sipao kiselinu u usta – objasnio je Ćirić i dodao da je Đurić potom telo stavio u vojnu vreću i ostavio u šumi.

Dan kasnije, kad je shvatio da svi traže Draganu i da postoji mogućnost da je pronađu, vratio se u šumu da ponovo sakrije telo.

– Otvorio je vreću i stavio kamenje u nju da lakše potone. Da je nikad jadnu ne pronađemo – pričao je uplakanim glasom sagovornik Kurira.

– Bila nam je sve, bol za njom je sve veća. Ne prođe dan da ne pomislimo na nju i ko to može da nam nadoknadi? I posle svega, pitam sve, koju kaznu zaslužuje taj čovek, koji pritom nije lud, već promišljen. Znao je on odlično šta radi – kaže očuh.

Prema njegovim rečima, monstrum je, što je tokom istrage otkriveno, nesrećnu devojku tukao u rukavicama.

– Pronađene su i rukavice, oprao ih je na česmi i zatrpao. Ta česma je na starom putu od Zaječara ka Salašu. Rukavica se, verovatno, otarasio kad je telo stavio u gepek, odnosno kad je krenuo da telo ostavi u šumi – kazao je Ćirić.

Đurić ni po odlasku u zatvor nije prestao da nanosi bol porodici ubijene Dragane. Nekoliko godina kasnije poslao im je pismo. Prema priči roditelja, napisao je da često sanja pokojnu Draganu, i to s njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, da će je oživeti i snimiti film o njoj kad uskoro izađe iz zatvora…

– Ne mogu da opišem šok koji smo doživeli kad nam je iz Padinske skele stiglo pismo. Monstrum nije pisao da se kaje što je brutalno ubio naše dete, već piše gadosti. Piše nam da je sanja nasmejanu… Da ima dete i da s njim bere jabuke. Ne priznaje da ju je ubio, već kaže da se sama otrovala zbog majke. Šta mislite kako je nama… S druge strane, on piše pisma kao da je u vojsku otišao, a ne u zatvor. Stariji sam čovek i znam kako je bilo pre četiri-pet decenija, osuđenik i za manje brutalna dela bio je potpuno izolovan od sveta – rekao je tada ogorčeni Ćirić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare