ŽESTOK SKANDAL navijača Vojvodine! Zbog straha OTKAZANA utakmica, Srbi pred izbacivanjem – trener neće da se vrati u zemlju

Zvanična kuća rukometa EHF odlučila je da se revanš meč između Vojvodine i Kremsa neće igrati i da je odložen do daljeg. 

Skandal je dobio epilog i EHF je presekao sa odlukom. 

Posle utakmice između UHK Kremsa i Vojvodine u Evropskom kupu, austrijski mediji pisali su o tome da je oko 70 navijača Novosađana napravilo incidente zbog kojih je pod znakom pitanja odigravanje revanša.

Kako su preneli austrijski mediji, subotnja utakmica je bila nakratko prekinuta, dok čuvari reda i mira nisu uspeli da izbace sve gostujuće navijače iz dvorane. Piše se da su oni najpre počeli da pljuju po dvojici austrijskih igrača, koji su stajali blizu aut-linije.

Situacija je eskalirala kada su počeli da bacaju predmete na domaće navijače. Policija je uspela da spreči sukob dva navijačka tabora postavivši kordon, a huligani su potom navukli kapuljače i počeli da tuku i čuvare reda i mira.

Čovek koji je bio zadužen da brine o gostima i njihovim navijačima, Harald Merkl je zadobio više udaraca u glavu, piše “NOeN”, a najgore je prošao funkcioner domaćina, Tomas Majer koji je zadobio posekotinu i masnicu na oku.

Postojala je pretnja da se utakmica kazneno reši sa 12:0 ukoliko navijači gostiju ne napuste teren, a oni su to uradili nakon velikih molbi igrača. Posle utakmice, policija je uspela da održi kontrolu nad situacijom u centru grada. Klub iz Kremsa je najavio žalbu EHF-u uz tvrdnju da će dobro razmisliti da li će uopšte ići na revanš.

Vojvodina je pobedila 29:27, ali sada može da ispašta zbog navijača, pošto Krems ne želi da dođe u Novi Sad. 

EHF je rešio da odloži utakmicu, dok ne prikupe dovoljno informacija i ne donese krajnju odluku. 

Po pisanjima stranih medija, Vojvodina će najverovatnije biti izbačena. 

 – Dočekali smo Vojvodinu i njene fanove raširenih ruku i bili smo veoma razočarani. Veoma nas je razočarala i činjenica da, uprkos eksplicitnim upitima, od predstavnika RK Vojvodine nismo obavešteni, niti prethodno upozoreni na to da su njeni navijači spremni na nasilje, iako je njihov put u Austriji organizovao klub, što je sa naše strane gledišta krajnje nemarno po pitanju bezbednosti naših porodica i navijača, navodi se u saopštenju Kremsa, prenosi Blic.

 – Krems je klub koji se ponosi time što ujedinjuje sve ljude, bez obzira na nacionalno poreklo. Podrazumeva se da se to odnosi i na naše igrače, decu, roditelje ili našu publiku koja ima korene u Srbiji, Mađarskoj, Kosovu, Bosni, Hrvatskoj, Albaniji i Sloveniji, dodaje se.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare