KLAN VELJE NEVOLJE U RASTINOM SPOTU! Reper snimao kadrove s Belivukovim saradnicima! /FOTO/

Reperi Stefan Đurić Rasta i Mihajlo Veruović Vojaž su zajedno s pevačem Darkom Lazićem objavili novi spot za pesmu „Pismo“, a u video-klipu pojavljuju se neki od pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji su pušteni u oktobru da se brane sa slobode. U pitanju je Vlado Georgiev, javnosti poznat kao Rastin nekadašnji menadžer. Ovo nije prvi put da se pripadnici klana dovode u vezu s reperom jer je Đurić i ranije povezivan s ljudima bliskim klanu Belivuk, a postoje i njegove fotografije s Nikolom Spasojevićem, okrivljenim saradnikom u slučaju ozloglašenog klana Velje Nevolje i Marka Mesara.

Naime, izvor za Republiku objašnjava da Rasta među prijateljima ima ljude bliske Belivukovoj ekipi, ali da nikad o tome ne priča u javnosti niti ih bilo gde pominje, baš iz razloga da ga ne bi spajali s njima.

– Rasta jeste blizak s nekim ljudima iz kriminalnog miljea, ali su radnje zbog kojih su padali drugačije. Poznaje mnogo krimosa, a za potrebe spota u kom se opisuje život iza rešetaka hteo je da se pojave akteri koji su robijali. Stefan je već bio iza rešetaka nakon što je kod njega pronađena veća količina marihuane, a potom i u stanu u kom živi – priča upućen izvor.


Vlado Georgiev, koji je poznatiji kao Rastin menadžer, samo nakratko statira u novom spotu. Georgiev, koji je menjao ime, bio je i reperov dugogodišnji prijatelj, a druženje je prekinulo Georgievov odlazak u zatvor. Georgiev je inače pušten 21. oktobra da se brani sa slobode, a tada mu je izrečena i mera zabrane napuštanja grada. U opisu video-zapisa na Jutjubu nisu navedeni glumci, to jest, akteri spota, ali se spekuliše da je jedan od aktera upravo uhapšeni Belivukov saradnik.

Printscreen Youtube

– Rasta je po izlasku iz zatvora bio u frci zbog hapšenja bivšeg menadžera i on je morao da ide na saslušanja, a policija je morala da mu oduzme automobil na neko vreme. Sve je to bilo stresno za njega jer nije imao veze s celom situacijom. Zato ga nigde nije bilo. Nigde nije izlazio i viđao se s prijateljima i ćerkicom samo kad bi dolazili kod njega – objasnio je tada izvor za portal Republika.

Inače, u februaru prošle godine ispred prostorija UKP i SBPOK u Makišu je tokom dovođenja osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velje Nevolje dovezen i džip popularnog repera Stefana Đurića Raste. Uhapšeni su uhvaćeni u trenutku kad su išli da spale vozila koja su koristili za izvršenje nekoliko krivičnih dela. Policija je Belivuka u jednom trenutku dovela i na Partizanov stadion u Humskoj, a zatim ga ponovo smestila u policijsko vozilo i odvezla.

Podsetimo, Georgieva i njegovu suprugu Slađanu Sekulić tužilaštvo tereti da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe, kao i da su Belivuku ustupili kuću u Tršiću radi pripreme krivičnih dela. Tužilaštvo ih još sumnjiči i da su iz iznajmljenog stana u Humskoj osmatrali da li je policija u blizini Partizanovog stadiona i javljali Veljku Belivuku.

Rastu obezbeđivao i Spasojević, koji je izdao klan

Još jedan član ekipa Veljka Belivuka dovođen je u vezu s Rastom, a u pitanju je Nikola Spasojević. On je član kriminalne grupe koja se, u zamenu za svedočenje protiv ozloglašenog kriminalnog klana, dogovorila da dobije 14 godina zatvora.

On je s Rastom uslikan 2019, a pretpostavlja se da je tada bio njegovo obezbeđenje. Na fotografiji se vidi Spasojević, koji prati pevača sve vreme dok odlaze na nastup. Spasojević se, prema optužnici, tereti za učestvovanje u ubistvu Aleksandra Gligorijevića, koje se odigralo na surov način, a razlog je navodno bila osveta. Pored toga, sumnjiči se za ubistvo Veličkovića samo jer su smatrali da pripada drugoj kriminalnoj grupi koja je pretnja za Belivuka.

Spasojević je takođe učestvovao i u ubistvu Gorana Mihajlovića, koji je naknadno dodat na spisak žrtvi klana Belivuk-Miljković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare