KIŠOVIT DAN PRED NAMA: Zbog padavina u ovim delovima Srbije na snazi meteo alarm! Evo kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje

U Srbiji će danas biti oblačno i mestimično kišovito vreme, sa temperaturom od minus dva na severu do 14 na jugu i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više kiše biće u zapadnoj i centralnoj Srbiji, Braničevskom i Borskom okrugu, a na severu Vojvodine očekuje se uglavnom suvo vreme.

Na jugu Srbije biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplije u odnosu na ostale predele, ali je lokalno moguća kratkotrajna kiša.

U većem delu zemlje vetar umeren severni i severoistočni, na jugu južni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak.

Najniža temperatura od minus dva na severu Vojvodine do osam na jugu Srbije, a najviša od četiri na severu do 14 stepeni na jugu i jugoistoku.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije s kišom i temperaturom od četiri do šest stepeni.

Zbog biometeorološke situacije posebna opreznost savetuje s osobama sa disajnim i srčanim problemima. Razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. Neophodna je i pojačana pažnja u saobraćaju.

Upaljen meteo alarm

Žuti meteo alarm upaljen je zbog kiše u zapadnoj i istočnoj Srbiji, kao i u Šumadiji i Pomoravlju, što znači da vreme može biti opasno. 

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

četvrtak oblačno sa kišom na severu Srbije, a na jugu suvo i toplo za ovo doba godine. Na severu Vojvodine je moguća susnežica. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, a maksimalna od 4°C u Subotici do 12°C na jugu Srbije. Uveče kiša u severnim predelima.

U petak i za vikend pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Biće toplije od proseka uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. U nedelju krajem dana dolazi do zahlađenja na severu Srbije, a u ponedeljak se zahlađenje širi ka jugu uz moguć sneg i u nižim predelima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare