NAVIJAČI VOJVODINE NAPRAVILI LOM NA UTAKMICI U BEČU: Pretučen funkcioner domaćeg tima, Novosađanima preti žestoka kazna 

Grupa od oko 70 srpskih navijača izazvala je žestoke incidente na rukomentnoj utakmici Evrokupa u austrijskom Kremsu, između domaćina UHK Krems i Vojvodine iz Novog Sada.

Zbog sukoba srpskih navijača i policije, subotnja utakmica je privremeno bila prekinuta, dok čuvari reda nisu uspeli da izbace gostujuće navijače iz dvorane, prenose austrijski mediji.

Situacija je eskalirala kada su počeli da bacaju predmete na domaće navijače.

Policija je sprečila sukob dva navijačka tabora, a kada su postavili kordon, huligani su navukli kapuljače i šalove na glave i počeli da napadaju čuvare reda.

Harald Merkl, koji je postavljen za brigu o gostujućim navijačima, prilikom pokušaja da smiri situaciju zadobio je više udaraca, prenosi dnevnik „NOeN“.

Najgore je prošao funkcioner domaćina Tomas Majer, koji je od primljenih udaraca zadobio posekotinu i masnicu na oku.

Nakon desetominutnog prekida zbog incidenta na tribinama. gostujući navijači su pozvani da napuste dvoranu uz pretnju da se utakmica kazneno reši sa 12:0 za domaće. Rukometaši Vojvodine su tada pokušali da smire navijače, koji su uz policijski kordon napustili dvoranu.

Klub iz Kremsa je najavio da će Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) predati detaljan izveštaj o incidentima, i najavljuju da će dobro razmisliti da li će uopšte otputovati u Novi Sad na revanš.

„Ako Srbi ne budu predali jasan bezbednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere“, poručio je predsednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Utakmica je završena pobedom Vojvodine sa 29:27 (14:16), koja bi u subotu trebalo da bude domaćin revanša.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare