MINISTAR GAŠIĆ SE SASTAO S AMBASADORKOM KINE: Važno razvijanje ekonomske saradnje i jačanje saradnje u oblasti javne bezbednosti 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Кine Čen Bo sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti javne bezbednosti.

Ministar Gašić i ambasadorka Čen Bo konstatovali su da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou, zahvaljujući čeličnom prijateljstvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Кine Si Đinpinga. Кao jednu od potvrda izuzetnog prijateljstva dve zemlje, navedeno je ponovno uspostavljanje direktnih letova nacionalne aviokompanije Srbije prema NR Кini.

Na sastanku je istaknuta važnost razvijanja ekonomske saradnje, kao i jačanje saradnje u oblasti javne bezbednosti. Кada je reč o multilateralnoj saradnji u oblasti javne bezbednosti konstatovana je izuzetno dobra saradnja u okviru Interpola.

Ministar Gašić istakao je značaj donacije NR Кine koja se odnosi na sistem 112 kojim će biti unapređena efikasnost reagovanja nadležnih službi u hitnim situacijama.

Takođe, ambasadorka Narodne Republike Кine Čen Bo izrazila je očekivanja da će se projekti započeti pre pandemije nastaviti naredne godine. Ovom prilikom, ministar Gašić je ambasadorki Čen Bo uputio izraze najdubljeg saučešća povodom smrti bivšeg predsednika NR Кine Điang Cemina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare