Ministar odbrane Miloš Vučević čestitao Dan vojnih veterana: Uspomena na pretke i istorija koju imamo su naš ponos /FOTOT/

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar – Dan vojnih veterana.

– Negujući tradicije starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, na najbolji način pokazujete da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos, nikako stid i ne smeju biti zaboravljene – istako je Vučević.

Podsetio je da je na današnji dan pre tačno 110 godina potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu između saveznika sa jedne i Otomanske carevine, kao poražene, sa druge strane.

P

– Tada je brigu o veteranima i zadovoljenju njihovih potreba preuzelo Ministarstvo Vojno, u okviru Vlade Kraljevine Srbije za koju su bili od životnog značaja kao borci u ratovima koji su usledili i u kojima su učestvovali.

Ujedinjeni, dokazali su da se hrabrošću i upornošću sve može postići i uspeli da odbrane ljudsko dostojanstvo i pravo na slobodan život građana u svojoj zemlji, očuvavši nacionalni identitet i kontinuitet državnosti srpskog naroda i Vojske, vođeni verom u oslobođenje Srbije.

U želji da više nikada ne budemo primorani da oružjem branimo našu otadžbinu od neprijatelja, klanjam se pred senima onih kojih više nema i kažem večno hvala svim veteranima na žrtvama koje su podneli uz obećanje da one nisu bile uzaludne. Njihov duh nastaviće večno da živi kroz potomke.

Srećan vam praznik! – reči su ministra odbrane Miloša Vučevića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare