FIFA PRIHVATILA SRAMNO OBJAŠNJENJE PROVOKATORA! Džaka prolazi BEZ KAZNE za provokaciju čitavog srpskog naroda

Kapiten reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka, najverovatnije neće biti kažnjen od strane FIFA zbog provokacija tokom i nakon utakmice protiv Srbije.

Džaka je nekoliko puta u toku meča ulazio u sukobe sa srpskim reprezentativcima, hvatao se za međunožje i navodno im psovao majku, a nakon utakmice je odlučio da provocira na, ispostaviće se, „legalan“ način.

Fudbaler Arsenala je obukao dres Ardona Jašarija naopako, tako da prezime bude na njegovim grudima, a iako su britanski mediji najavili da će FIFA pokrenuti postupak protiv njega, sada deluje da od toga neće biti ništa, piše Kurir.

Podsetimo, ozloglašeni osnivač tzv. OVK zvao se Adem Jašari, pa su mnogi Džakin gest okarakterisali kao tešku provokaciju upućenu srpskom narodu.

„Nema nikakve političke pozadine. Ardon je deo našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Kad sam bio njegovih godina stigao sam daleko koliko i on, često traži savete od mene, obećao sam mu da ću nositi njegov dres“, poručio je Džaka.

A njegovo objašnjenje, koliko god naivno zvučalo, očigledno je prošlo kod FIFA, jer kako prenosi britanski „San“, neće upasti u nevolje kod FIFA.

Džaka je protiv Srbije odigrao odličan meč nakon kojeg je proglašen za najboljeg igrača.

Ali na toj utakmici nije pokazao karakter vrhunskog profesionalca.

U svakom manjem ili većem incidentu je bio akter, ulazio je u sukobe sa velikim brojem srpskih fudbalera, a tokom drugog poluvremena je gotovo čitava klupa Srbije skočila u teren nakon što je prema njima gestikulirao tako što se uhvatio za međunožje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare