ALBANCIMA ZABRANITI DA PODNOSE ZAHTEVE ZA AZIL: Britanski ministar za emigraciju predlaže najstrože mere zbog ogromnog useljavanja 

Albancima bi trebalo zabraniti da podnose zahtev za azil u Velikoj Britaniji, jer dolaze iz naizgled bezbedne zemlje, izjavio je britanski ministar za emigraciju Robert Dženrik.

Dženrik je upozorio da će ilegalna migracija verovatno biti problem u narednih nekoliko godina

Britanski ministar je naveo da Albanci čine više od trećine od 33.000 migranata, koji su malim čamcima preko kanala Lamanš za devet meseci ove godine došli u Veliku Britaniju i naglasio da oni predstavljaju prioritet broj jedan.

Robert Dženrik je rekao da takve osobe treba da budu „isključene iz prava na traženje azila” jer je upozorio da su trenutni nivoi migracija u UK „neodrživi”.

Njegovi komentari su usledili pošto je Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo da komentariše izveštaj u Sandej tajmsu da ministri rade na zakonu koji bi mogao da zabrani tražiocima azila koji ulaze ilegalnim putevima da se ikada nasele u Velikoj Britaniji.

Izveštava se da je ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman pozvala Rišija Sunaka da podrži planove da se svaki ilegalni migrant po dolasku zatvori u pritvor.

Vlada je pod intenzivnim pritiskom konzervativnih poslanika da se uhvati u koštac sa problemom trgovaca ljudima koji koriste male čamce za prevoz migranata preko Lamanša .

Prošle nedelje g. Sunak je održao prve razgovore sa albanskim premijerom Edijem Ramom u kojima su se složili da zatvore „rupe“ u sprečavanju brzog povratka neuspešnih tražilaca azila, dok je g. Jenrick sugerisao da Vlada želi da ide dalje.

„ Albanija je dokazano bezbedna zemlja. Veoma je teško shvatiti kako bi Albanac mogao uspešno da zatraži azil ovde u Velikoj Britaniji“, rekao je on za GB Nevs.

„Imamo sporazum o povratku, koji je potpisan pre godinu dana, a hiljadu Albanaca se već vratilo. Gledamo šta možemo da uradimo tamo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare