MINISTAR MALI: I ove godine smo pokazali da smo stabilni, da imamo dovoljno novca i da pomažemo svakome

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali kaže da se veliki broj mladih prijavio za novčanu pomoć od 5.000 dinara.

Prijava za pomoć za mlade

– 607.000 mladih se prijavilo za dva dana da dobije jednokratnu pomoć od Srbije. Ispunjavamo obećanje, već smo isplatili dva puta po 100 evra u želji da pomognemo mladoima, da im damo jednu vrstu podrške u ovim teškim vremenima. Uprkos velikoj krizi mi smo pomogli naše građane, privredu i mlade. Od 16. decembra ćemo isplaćivati pomoć, računam do 19. decembra da ćemo svima isplatiti – rekao je ministar.

Kako kaže, na Instagramu je napravio anketu gde će mladi ovaj novac potrošiti i rekacije su sjajne.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali gostuje u jutarnjem programu Televizije Prva.

Prijava za pomoć za mlade

– 607 hiljada mladih se prijavilo za dva dana da dobije jednokratnu pomoć od Srbije. Ispunjavamo obećanje, već smo isplatili dva puta po 100 evra u želji da pomognemo mladoima, da im damo jednu vrstu podrške u ovim teškim vremenima. Uprkos velikoj krizi mi smo pomogli naše građane, privredu i mlade. Od 16. decembra ćemo isplaćivati pomoć, računam do 19. decembra da ćemo svima isplatiti – rekao je ministar.

Kako kaže, na Instagramu je napravio anketu gde će mladi ovaj novac potrošiti i rekacije su sjajne.

– Pomogli smo mladima i odžavamo nivo ekonomske aktvnosti. Pokazujemo da najveći teret ove krize država ume i može da preuzme na sebe – rekao je ministar Mali.

– Kraj prijavljivanja je 15. u ponoć.

Pomoć je namenjena mladima od 16 do punih 29 godina.

– Prijava traje minut. Imamo novca u budžetu, stabilni smo i ovim pomažemo našim mladima – rekao jeministar i još jednom pozvao mlade da se prijave.

Ne prijavljuju se samo mladi koji primaju socijalnu pomoć i oni koji su na izdržavanju kazne, oni novac dobijaju automatski, a svi ostali moraju da se prijave.

Ministar je istakao da je srećan što se godina završava upravo sa ovom pomoći za mlade, a podsetio je i na sve oblike kako je država ove godine uprkos krizi pomagala građanima – pomoć od 10 hiljada zaposleni u zdravstu, prosveti, pomoć mladima, 20 hiljada jednokratne pomoći za penzionere.

– I ove godine smo pokazali da smo stabilni, da imamo dovoljno novca i da pomažemo svakome kako bismo zaštitili životni standard. U ovoj godini Srbija stoji mnogo bolje nego neke mnogo veće i razvijenije zemlje – naveo je ministar.

Navodi da je ispunjeno još jedno obećanje koje je dato – povećane su penzije.

– Kumulativno to će biti povećanje od 20,8%, što je najveće povećanje procentualno za naše najstarije sugrađane što je još jedna potvrda da država de fakto brine o njima – rekao je ministar.

– U ponedeljak u parlamentu branimo budžet za 2023. godinu. Velika stvar za nas. Za nas je najvažnije da zaštitimo životni standard građana Srbije. Od prvog januara idemo na povećanje minimalne cene rada, 14,3 %, na preko 40 hiljada dinara, što će dodatno da podigne nivo prosečnih plata u Srbiji. Narednog decembra prosečna zarada u Srbiji biće 820 evra. Do kraja mandata ove vlade prosećna plata će biti 1000 evra, a prosečna penzija 420/430. U dinamici smo. Od prvog januara idemo i sa povećanjem plata u javnom sektoru 12,5%, za vojsku 25%, što će dodatno podići nivo prosečnih zarada u Srbiji – rekao je Mali, prenosi Kurir.

Kako kaže, građani su shvatili da su za nama teške reforme.

– U junu 2012. imali smo osam i po milijardi dinara na računu, a tog meseca nam je samo za isplatu meseca bilo potrebno 40 milijardi, država je bila u bankrotu. Danas na računu imamo milijardi dinara. Potpuno smo likvidni.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare