Džaka na Instagramu nastavio sa provokacijama! Poslao je „šifrovanu“ poruku u drugom dresu /FOTO/

Fudbaler reprezentacije Švacarske, Granit Džaka, je tokom utakmice sa Srbijom na Mundijalu u Kataru podgrevao je tenzije na terenu, a sa provokacijama je nastavio i posle meča.

Švajcarska je u odlučujućem meču za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva savladala Orlove rezultatom 3:2, a ni ovoga puta meč dve selekcije nije protekao bez incidenata.

U nekoliko navrata Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su provokacijama bespotrebno dizali tenziju na terenu, zbog čega je u finišu meča u dva navrata došlo do ozbiljnijeg košakanja igrača, ali se kapiten švajcarske reprezentacije nije smirio ni nakon same utakmice.

Posle meča sa Orlovi, na zatvaradnju grupne faze Mundijala, Džaka je pozirao u dresu na kojem je stajalo kontroverzno prezime – Jašari, koje Srbe ne asocira ni na šta dobro.

Fudbaler albanske nacionalnosti je „naopačke“ obukao dres, a na grudima mu je pisalo Jašari, uz broj 26.

Prva asocijacija na to prezime za Srbe je Adem Jašari, osnivač terorističke formacije Oslobodilačke vojske kosova (OVK), pa se Džakin potez u startu smatrao mučkom provokacijom, piše Sportal.

Ipak, kako prenose mediji, vezista poreklom sa Kosova i Mehtohije je time želeo „samo“ da uputi poruku Ardonu Jašariju, fudbaleru Lucerna, čiji je dres i nosio. Tako je barem tvrdio sam Džaka, koji je dematnovao da ovaj njegov potez ima bilo kakvu političku pozadinu.

Ipak, nakon što je u spornom dresu paradirao na terenu, fudbaler Arsenala je posle meča na svom Instagram profilu okačio fotografiju u njemu i tako ponovo gurnuo prst u oko javnosti u Srbiji.

– Ne mogu vam opisati koliko je ovo dobar osećaj. Ponosan sam na moje momke, uspeli smo da dohvatimo plasman među 16 najboljih na Svetskom prvenstvu – napisao je Džaka uz fotografiju sa pomenutim dresom

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare