(UŽIVO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRAĆA POSLE RAZGOVORA SA VARHELJIJEM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas evropskog komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheljija, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji sastali su se danas, a sada se obraćaju javnosti posle razgovora.

– Imao sam otvorene i iskrene razgovore sa prijateljem Varheljijem, i razgovarali smo o svim važnim temama i nastavićemo to da činimo. Uvek smo pokazivali poštovanje prema svakoj vrsti podrške koje smo dobijali od naših evropskih partnera – rekao je predsednik Vučić.

Napominje da su razgovarali i o energetici.

– Srbija će dobiti podršku od 165 miliona evra koje će moći da iskoristi do kraja godine i ja sam izuzetno zahvalan, to je važna stvar. To je EU završila u interesu zemalja Zapadnog Balkana. Hvala Varheljiju i Ursuli fon der Lajen na takvoj podršci.

Kako je ranije najavila Verheljijeva portparolka, tema razgovora bile su reforme koje se očekuju od Srbije u procesu evropskih integracija, ali su razgovarali i o drugim temama od „zajedničkog interesa kao što su saradanja u oblasti migracija i saradnja u energetskoj bezbednosti“.

Ranije danas, Varhelji se sastao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabiću zgradi Vlade Srbije.

Sastanak, u Predsedništvu, je počeo nešto posle 11 časova, a teme razgovora, kako je ranije najavljeno iz Brisela, su reforme koje se očekuju od Srbije u procesu evropske integracije.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare