PRESUDA ZA UBISTVO NA BANOVOM BRDU: Evo na koliko je osuđen Čovek mačka, saradnik Čabe Dera! Tužilaštvo najavilo žalbu

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu Višeg suda u Beogradu kojom je danas na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora osuđen Alan Cigler kao saizvršilac u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu.

Tužilaštvo je zadovoljno što je sud prihvatio kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnice i Ciglera osudio za krivično delo teško ubistvo, ali nije zadovoljno visinom izrečene kazne, te će žalbom od Apelacionog suda tražiti da se presuda preinači i okrivljenom izrekne zatvorska kazna u dužem trajanju, prenosi Kurir.

Podsećamo da je tužilaštvo sudu predložilo da Ciglera osudi na kaznu u rasponu od 30 do 40 godina zatvora, jer je sa Čaba Derom, kao saizvršilac učestvovao u ubistvu Markovića.

Cigler je danas, nakon ponovljenog suđenja dobio kaznu od 14 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, a za nedozvoljeno držanje pištolja dve godine, pa mu je Viši sud u Beogradu izrekao jedisntvenu kaznu od 15 godina zatvora.

Ovo je druga prvostepena presuda.

Prvu prvostepenu presudu je ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se suđenje Cigleru ponovi.

Ukinitom presudom Cigler je bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje je optužen i danas osudjen.

Čaba Deru je ranije pravosnažno potvrđena kazna od 40 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu ovog teškog ubistva.

Inače, Alan Cigler je u javnosti poznat po nadimku Čovek Mačka, jer je ranije uspeo da pobegne iz zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare