OGLASIO SE ADVOKAT LUKE BOJOVIĆA! Borović otkrio zašto se pojavio na aerodromu, da li će Bojović krenuti u KRVNU OSVETU i šta radi

Advokat Luke Bojovića, Borivoje Borovićgovorio je o povratku svog klijenta u Srbiju i o pričama da je navodno ugrožena bezbednost Luki Bojoviću.

Borović je govorio o povratku Luke Bojovića u Srbiju. Da podsetimo, Luka Bojović se u sredu uveče vratio u Srbiju nakon desetogodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne u Španiji. On je u Srbiji slobodan čovek jer ga država Srbija ne tereti ni za jedno krivično delo.

„Trebalo je da bude prebačen u SBPOK ili 29. novembar, ali se odustalo od toga. Zato sam se pojavio na aerodromu da sprečim eventualnu zloupotrebu njegovih prava. On je kao slobodan čovek prošao kroz aerodrom i otišao je kući. Informacije o svojoj bezbednosti je dobio na samom aerodromu. Da mu je suđeno u Srbiji za ista krivična dela, ne bi dobio više od 2, 3 godine zatvora. Slati su lažni izveštaji u Španiju. Navedeno je da je učestvovao u atentatu Zorana Đinđića“, rekao je Borović.

Na pitanje o kontaktima Luke Bojovića sa državnom bezbednošću, Borović je rekao da mu tako nešto nije poznato.

„Zašto bi policija ‘čistila teren‘ za Luku Bojovića koji nema nameru da se bavi kriminalnim aktivnostima? Nepoznata mi je činjenica da je imao kontakt sa državnom bezbednošću. Ne znam da je on član nekog kriminalnog klana. Ono za šta je optužen u Španiji je spinovana stvar“, dodaje on.

Osvrnuo se na svoj odnos sa Bojovićem.

„Ja sam njegov advokat, on je ljubazan čovek. Jako je srećan zbog povratka u Srbiju. Malo ljudi je doživelo takvu tragediju kakvu je on doživeo i on želi da obiđe grobove onih koje je izgubio tokom ovog perioda. Ne želim da javnost misli da ga branim i glorifikujem“, kaže Borović.

Na pitanje da li će Bojović krenuti u krvnu osvetu, Borović navodi da se neće time baviti da je on sada drugi čovek.

„On se osvetom neće baviti, ima troje dece. Prošla je decenija, druge su okolnosti u pitanju. On je u Španiji osuđivan za jedno banalno krivično delo“, ističe advokat Luke Bojovića.

Bojović je, odgovorajući na podsećanje novinarke da je advokat Miša Ognjanović ubijen zbog navodnih veza sa klanovima, istakao da on sa svojim klijentima ima profesionalan odnos i da zbog toga nije u strahu.

„Ne osećam se nebezbedno jer branim Bojovića. Imam profesionalni pristup, branio sam ljude koji su bili pripadnici i škaljarskog i kavačkog klana. Držim distancu uvek prema svojim klijentima, ne viđam se privatno sa njima“, podvlači Borović.

Za kraj je poručio da je Luka Bojović slobodan čovek u Srbiji.

„Luka Bojović ima dokumenta Srbije, nema zabrana, može da se kreće. Već se kreće po Beogradu. On je dobio privilegiju koju je sam zaslužio. Kazna zatvora je zamenjena proterivanjem u matičnu zemlju. Procena je vlasti da se vrati u Srbiju i to je skroz korektno“, zaključio je Borović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare