KADIROV PORUČIO PAPI: Bez mešanja NATO, nikad nismo imali problema sa Ukrajincima

Čečenski lider Ramzan Kadirov je kritikovao papu Franju zbog izjave da čečenski i burjatski pripadnici ruskih oružanih snaga u Ukrajini pokazuju veću okrutnost od etničkih Rusa.

Kadirov je na Telegramu napisao da je sramotno što papa ne zna kako se muslimani odnose prema neprijatelju, dodajući da je papa „žrtva propagande i upornosti stranih medija“, piše „Index“. 

„Rimski papa, kao duhovni učitelj miliona katolika, treba da sledi mirniju retoriku, a ne da seje mržnju i međunarodnu neslogu među narodima. Bez mešanja NATO-a u unutrašnje stvari Ukrajine, nikada nismo imali problema sa ukrajinskim narodom. ⠀

Što se ne može reći o delovanju pastve pape u liku instruktora NATO-a koji nastoje da što više ukrajinskih vojnika pretvore u topovsko meso. Nemamo želju da ih ubijamo, pogotovo kada se predaju. ⠀ O tome najjasnije svedoče rezultati zajedničke specijalne operacije specijalnih snaga „Ahmat” pod nadležnim rukovodstvom dragog brata Alaudinova. Zahvaljujući kompetentnim, dobro koordinisanim i efikasnim akcijama, uspeli su da zarobe veliki broj ukrajinskih vojnika u pravcu Kremenne. ⠀

Kao što vidite, suprotno tvrdnjama Vatikana o surovosti čečenskih jedinica, svi zarobljeni su dobrog zdravlja. Ali ako NATO i duhovni lideri zapadnog sveta žele da vide našu surovost, onda smo spremni da to pokažemo. Sve dok nemamo potrebu da budemo okrutni

Ne počinjemo bitku bez davanja mirovne ponude, baš kao što je to uradio naš prorok Muhamed. I to smo radili od početka specijalne vojne operacije verovatno desetine puta“, napisao je Kadirov.

„A što se tiče načina na koji se Čečeni ponašaju prema zatvorenicima, bili mi okrutni ili ne, reći će vam ukrajinski vojnici koje smo držali u zarobljeništvu. Da, mi revnosno čuvamo svoju domovinu, svoju veru, svoj narod. Pozivamo neprijatelja da se preda, a naši građani da se zauzmu za sebe. Da li je ovo zaista surovost?“ zaključio je Kadirov.

Podsetimo, poglavar Katoličke crkve papa Franja je u velikom intervjuu za američki jezuitski časopis America – Jezuitski pregled prokomentarisao niz aktuelnih tema, uključujući rat u Ukrajini.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare