MILJKOVIĆ NA SUĐENJU POSLAO „POLJUBAC SMRTI“: Čin koji u mafijaškom svetu znači samo jedno! Svi se sećaju hapšenja Luke Bojovića 

Na današnjem suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dok je svedočenje iznosio svedok saradnik Srđan Lalić, Miljković je slao poljupce.

Naime, tokom svedočenja Lalića, Miljković je sve vreme namigivao i slao poljupce ka delu sudnice u kom sede zastupnici oštećenih, kao i svedoci saradnici.

Inače, sam čin slanja poljupca decenijama se unazad u mafijaškom svetu tumači kao direktna pretnja. Još iz vremena opasnih italijanskih porodica koje su ogrezle u kriminal, slanju poljupca svom dojučerašnjem saradniku uglavnom je prethodila nekakva izdaja.

Sa druge strane, onaj kom je poljubac poslat targetira se kao naredna meta. O slanju „poljupca smrti“, ili na italijanskom „ill bacio della morte“, govorilo se u filmu „Kum II“ u delu kada Majkl Korleone na jednoj zabavi grli svog brata Freda, a zatim ga hvata obema rukama za glavu, direktno gleda u oči i govori: „Znam da si to bio ti. Slomio si mi srce“, nakon čega ga grubo ljubi.

Simbol „poljupca smrti“ opisan je u knjigama, iskorišćen je više filmova, igranih i crtanih serija, ali je takođe već viđen među ovdašnjim kriminalcima.

Redovno šalju poljupce

Inače ovo nije prvi put da se na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića šalju poljupci, već se to dešavalo i ranije. Tako je i Miloš Budimir, na jednom od suđenja, opsovao svedoke saradnike, i kako je naš izvor tada otkrio, navodno im je sa optuženičke klupe slao i poljupce.

Takođe, i Belivuk je ranije, tokom izlaganja optužnice, prilikom izlaska za govornicu poslao poljubac i nasmejao se optuženom Milovanu Tadiću, koji je sedeo u drugom delu sudnice, a između njih bili su zatvorski stražari.

Miljković je poljubac poslao i Marku Budimiru, na jednom od suđenja početkom prošlog meseca, što je on dočekao sa osmehom.

Takođe, tada je i Marko Andrić poslao poljubac Veljku Belivuku.

I Bojović slao poljupce

U velikoj akciji španske policije februara 2012. godine uhapšen je Luka Bojović koji je kasnije i osuđen zbog organizovanog kriminala. Sama akcija zabeležena je i kamerama, kao i trenutak kada Bojovića izvode iz zgrade i sprovode do policijskog automobila.

Upravo u tom trenutku Bojović se okreće ka kamerama i šalje poljubac, a zatim mirno seda u vozilo. Iako su mnogi ovaj potez protumačili kao romatičan trenutak u kom Bojović šalje poljubac svojoj supruzi Barbari, taj scenario je manje verovatan imajući u vidu da se radi u poznatom kriminalcu.

Podsetimo, Kurir je ekskluzivno juče objavio fotografiju Luke Bojovića iz aviona za Srbiju, a to je bila prva njegova fotografija u javnosti posle 10 godina boravka u španskom zatvoru. Takođe, Bojović je eksluzivno za Kurir izjavio „da je srečan što je u Srbiji, ali da još uvek nema planove za budućnost“.

Inače, on je u Srbiji slobodan čovek.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare